Mededelingen Bord

Van af heden 07-08-18, gaan we steeds de laatste werkdag op de startpagina publiceren. Dit omdat het maandelijkse nieuws in het werkdag verslag zal worden opgenomen.

Niet meer in de menubalk, maar nog steeds hier ons
Youtube Kanaal  
 Like ons op facebookKijk ook eens op ons YouTube kanaal, Ladderpakket werkt weer. !!Agenda 
2018 staat online.

Ook staan daar de activiteiten vermeld.

 

Claudia en Bert
wij hebben een oud mailadres van jullie.
a.u.b. nieuwe doorgeven via de contact pagina
registratie is nu even uitgeschakeld. 

Informatie blok

Voor een ieder die het leuk vind om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, registreer je zelf.!! Je krijgt dan via deze site bericht zodra er aan vullingen en of wijzigingen zijn geplaatst. Stuur een mail naar cor@hoogstra.com met de gewenste gebruikersnaam en wachtwoord. Je word dan zo snel mogelijk geregistreerd.

Wie is er online

We hebben 64 gasten en geen leden online

diverse onderdeel nummers

 

Hier gaan we proberen zo veel mogelijk de gegevens van  de Daf te vermelden. Een foto of een scan uit het zeer uitbreide handboek. We weten natuurlijk dat het een Daf is, maar volgens ingewijde is het een zogenaamde KikkerDaf.
 
DAF - 1600 BB490, Bouwjaar 1968, Chassis Nummer: 66614, M
 
Op zich is het totale voertuig feitelijk uniek in Nederland, als het niet zo is horen we dat graag. Maar een kikkerdaf met een dubbele cabine hebben we nog niet gezien. Verder is het dan ook nog een speciaal brandweervoertuig, een zogenaamd "Redvoertuig".
 
Het red gedeelte is opgebouwd door Carl Metz GmbH. in Karlsruhe, meer daar over op de Metz pagina.Algemene gegevens  We hebben ons laten vertellen dat er de zwaarste Daf motor in hangt en, maar dat was bekend, hij doet het met super benzine. Van (een) euro hadden we, in 1968, nog nooit gehoord.

 Door zijn bouwjaar is het sleutelen aan de motor,  het hart van het geheel, niet zo ingewikkeld. Bougies en een verdeler, een bezinepomp, ach daar hebben we Piet toch voor. Nee er hangt gelukkig geen moderne electronica in, zefs een sigaren aansteker ontbreekt nog. In het Metz gedeelte zal dat wel iets ander zijn.  Zo gauw als het kan ga ik op onderzoek naar verdere gegevens van onze vriend. Het is ook voor ons van belang te weten wat de lengte is en de hoogte, de breedte en het totaal gewicht met de asdrukken.
 
Dat het een zes cilider is staat bij de algemene gegevens. De versnelling heeft er vier vooruit en een achteruit (gelukkig). Verder uiteraard een zogenaamde P.T.O. (power take off) die na inschakeling de hydropomp aandrijft waardoor het ladderpakket bestuurd kan worden. Daar hebben we al wel een knopje voor toerenverhoging, waardoor het toerental van de motor niet onnoding verhoogt blijft. Hier een scan, weer uit het boek, met je raad het al de motor.een scan uit het boek, de motor

 
In de komende tijd zullen we heel wat documenten moeten raadplegen, in verband met de originele onderdeelnummers. Want het voertuig zal ter zijner tijd opnieuw gekeurd moeten worden willen we weer een kenteken op de kop en staart krijgen. Wel gaan we proberen het oude kenteken (AB-80-67) er weer op te krijgen. De blauwe kentekenplaten en kentekenbewijs zijn uiteraard is ons bezit. Hoe moeilijk kan het worden? Maar we hebben daar nog tijd genoeg voor.
 
Zodra er weer nieuwe  gegevens beschikbaar zijn zullen we die hier vermelden.
 
Hier boven een foto met een opsomming van allerlei onderdeelnummers.
 

A A N G E B O D E N

diverse zak brandhout, gezaagd uit pallets en plaat materiaal.     € 7,50 per zak a 23 kg.

20170216 153502 
Stuur een mail aan cor@hoogstra.com of bel 0652 594 858

Teller sinds 30 mei 2009

Bezoekers
55
Artikelen
182
Artikelen bekeken hits
561327