Mededelingen Bord

Van af heden 07-08-18, gaan we steeds de laatste werkdag op de startpagina publiceren. Dit omdat het maandelijkse nieuws in het werkdag verslag zal worden opgenomen.

Niet meer in de menubalk, maar nog steeds hier ons
Youtube Kanaal  
 Like ons op facebookKijk ook eens op ons YouTube kanaal, Ladderpakket werkt weer. !!Agenda 
2018 staat online.

Ook staan daar de activiteiten vermeld.

 

Claudia en Bert
wij hebben een oud mailadres van jullie.
a.u.b. nieuwe doorgeven via de contact pagina
registratie is nu even uitgeschakeld. 

Informatie blok

Voor een ieder die het leuk vind om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, registreer je zelf.!! Je krijgt dan via deze site bericht zodra er aan vullingen en of wijzigingen zijn geplaatst. Stuur een mail naar cor@hoogstra.com met de gewenste gebruikersnaam en wachtwoord. Je word dan zo snel mogelijk geregistreerd.

Wie is er online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Welkom op onze website


Zaterdag 14 December 2013,

Net een week voor de laatste werkdag van dit jaar is er dan het verslag van november. Maar eerst even iets minder goed nieuws, per heden heb ik de mogelijkheid tot registratie op onze website voorlopig uitgezet. Het is gebleken dat de beveiliging niet werkt. Registratie is wel mogelijk echter moet dit via de webmaster. Stuur hier voor een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gewenste gebruikersnaam en wachtwoord.

Het werken op de maandag avond werpt inmiddels ook zijn vruchten af. De onderkasten zijn door Bob van een laagje rood voorzien evenals een handvol kleine onderdelen waar onder de beugel van de schijnwerper en de steun onder het ladderpakket. (achter de cabine). Draadjes gaan langzaam, te langzaam maar de knipperlichten zijn gemonteerd en de lampjes hebben al gebrand. Een klein probleempje zit waarschijnlijk in de originele clignoteur. Dit is een dubbele clignoteur waarvan de helft niet goed werkt. Een tweede tingelbox, volgens Piet is nodig om de lichten om-en-om te kunnen laten knipperen. Blijft dan nog het lampje op het dashboard en aan de richtingaanwijzer handel. Door Piet werden de we afgelopen week al weer blij verrast met een nieuwe richtingaanwijzer handel. Deze gaan we zeker monteren omdat het chroomwerk van de oude zwaar aangetast is. op de bijgeplaatste foto zien we het gemonteerde rechter spatbord met nieuw opstaprubber. De aluminium strip langs het spatbord komt misschien niet meer terug.
 

 
Zaterdag de laatste werkdag dit jaar, ik zal mijn best doen deze iets sneller te plaatsen. Groet en tot gauw, Cor


Zaterdag 9 November 2013,


Zo tussen twee werkdagen in toch maar weer even online om de laatste werkdag toe tevoegen en verslag te doen van het bezoek aan de onderdelen dag bij Hamer in Apeldoorn. Met de door brandweer Zaanstad beschikbaar gestelde auto vertrokken we (Hans en Cor) rond 09.00 richting eurometaal om de doos onderdelen op te halen waarin de te vervangen items zaten. Hierna werd koers gezet richting Apeldoorn. Onze vriend aldaar had zijn hele voorraad mee genomen dus zouden we niet voor niets al die kilometers gaan maken. Rond 11.00 draaide we het parkeer terrein van Hamer op. Eerst maar eens even rond kijken, zonder de oude spullen. Die oude spullen van ons zijn voor een ander daar weer handel, dus opletten is het advies. Na een bakkie lokale koffie toch de doos maar opgehaald, werk tenue aan en op zoek naar Gerard.
Deze laatste presteerd het om zo'n vijf man tegelijk te helpen en weet als geen ander hoe alles in elkaar steekt. Dan een hand in onze doos, wij zijn op zoek naar zo'n knipperlicht... af af af deze is van ons.!! ok nog beter opletten. Terwijl Hans met Gerard de rubbers stuk voor stuk uitzoekt bewaak ik met heel mijn lijf onze spullen. Pfff, het gaat goed. De knipperlichten zijn er niet meer, wel misschien nog een fan die ons kan helpen. O eh Gerard... heb je nog ergens een balk voor de gril ??. Ga maar effe  boven kijken, daar moet nog wel wat liggen. Nou de balk was sneller voor elkaar dan de rubbers. Gerard weer hartstikke bedankt, wij kunnen nu met de cabine richting wind en waterdicht. Voldaan konden we rond 15.00 uur de spullen weer uitladen bij eurometaal. Nog effe een foto en dan.. tot later. Groet Cor.
 


Zaterdag 12 Oktober 2013,

Precies een week na de laatse werkdag volgt het verslag alhier. Deze keer heb ik dit stukje eens uitbesteed. Volgende keer ik maar weer, groet Cor.
<>
 
Het is alweer een paar weken terug maar afgelopen zaterdag 5 oktober was het weer zover. Er werd weer gewerkt aan de ladder. Om half tien stonden Cor, Willem H., Bob, Jan, Willem J en ondergetekende bij de poort. Hans was later door een nachtelijke ophaalafspraak met kleinzoon.

Tijdens de gebruikelijke bakken koffie werden de nieuwtjes besproken.
Willem H. kwam met een leuke mededeling. Hij had de uitlaat volledig laten reviseren en het geheel zag er weer als nieuw uit, helemaal top!

Rond de klok van half één riep Hans de boel bijeen voor de lunch. De soep en saucijzenbroodjes smaakten weer als vanouds.

In de middag werd aan alle kanten verder gewerkt aan de wagen en begon het motorische gedeelte vorm te krijgen onder leiding van Piet, die inmiddels gearriveerd was.

Halverwege de middag gingen de Willems samen met Hans even bij de lokale autoshow buurten. In hun afwezigheid werd het idee geopperd om eens te kijken of de motor nog wilde starten. Piet had hem immers vrijwel volledig onder handen genomen en altijd geroepen dat het prima zou moeten gaan. Er werden snel wat kleine dingetjes aangepast om het mogelijk te maken en toen kwam Cor aanzetten met een jerrycan met brandstof. Met een klein bekertje kropen Piet en Bob de cabine in. En tot ieders verbazing, behalve die van Piet natuurlijk, sloeg de motor vrijwel meteen aan bij de eerste druppel brandstof! Leuk, leuk, leuk.

In alle enthousiasme werden meteen fotocamera’s en telefoons gepakt om het allemaal vast te leggen.

Een mooi moment om te zien dat na twee jaar stilstand de motor nog in uitstekende staat verkeerd en draait als een zonnetje.

Na terugkomst van de autoshow werden de andere heren natuurlijk direct op de hoogte gebracht van het heugelijke feit. Ook zij waren direct enthousiast en in de laatste twee uur is dan ook met alle handen gewerkt aan het plaatsen van de radiateur, de koplampen (waarvan er inmiddels ook al één werkt!) en de verwarming.

Om even over vijven werd de dag beëindigd en ging iedereen weer huiswaarts.

De volgende ladderdag staat gepland op 26 oktober.

Ik hoop dat iedereen weer met evenveel enthousiasme en inzet aanwezig is. Ondanks dat het voor mij de eerste “echte ladderdag” was, hebben we een topdag gehad en de stichting heeft er in ieder geval één enthousiasteling bij.

Rick Hoogstra. (zoon van..)
 


Zondag 15 September 2013,

Alweer 14 dagen geleden een werkdag meegemaakt. Het was een rustige dag met z'n drieën, meer daar over in het verslag van 31 Augustus. Dat het er nu maar van moest komen om een en ander weer aan te vullen komt ook door dit weekend. Ik liep natuurlijk wat achter met het publiceren van het verslag, maar ik mocht het nu ook zelf schrijven.
 
Dit weekend een paar kilometers meer gemaakt om een bezoek te brengen aan de mannen van Stichting Autoladder 1 in Gorinchem. Enkele maanden geleden op deze site een foto gezet van een drie standen schakelaar onder de kop GEZOCHT. Nu heeft deze oproep zijn vruchten afgeworpen. Kort geleden werd bekend dat in Gorinchem de bedoelde schakelaar is opgedoken en dankzij Alex Tukker aldaar, niet in een afvalvat is beland. Het was dus de moeite waard om met hem af te spreken. Vele maanden eerder had hij al laten weten ook nog te beschikken over blauwe kappen. Dus ons modelletje maar meegenomen en waarempel daar kwam uit een doos met onderdelen ook nog een blauwe kap a la zaandam. Helemaal gelukkig. Dank ook namens de mannen hier.!!
 

 
Toen deze zondag, (Monumenten weekend) nog maar even uitgerukt naar Eurometaal voor een rondleiding door het Betondorp of wel het Schokbos. Deze lokatie op het terrrein was dit weekend voor het eerst open voor publiek. Ik moet zeggen dat het heel goed bezocht werd. Grote groepen werden rondgeleid door de, tot nu toe, geheime lokatie. Start was bij de kantine (foto) en ook de legervoertuigen reden weer af en aan. Leuke middag gehad en ook nog een App erbij op de tablet. Haal PocketGuide op uit de Appstore en kies Zaandam.. Deze toer word met regelmaat onderhouden en bijgewerkt met de laatste info.
 

 

Tot zover de bericht gevingen tot heden, groet en tot gauw.


Zondag 11 Augustus 2013,

Hallo, daar zijn we weer met de volgende aanvulling. Het is al weer een weekje geleden dat de werkdag plaatsvond maar dat mag de pret niet drukken. Op de foto zien we Piet en Joop, maar waar zijn ze eigenlijk mee bezig ?? Joop heeft geen baard, dus kan Piet daar niet aan kriebelen. Nou weet ik toevallig dat daar ergens een luchtfilter behoort te zitten, maar ja of dat al gemonteerd is vertelt het verhaal niet. Laten we er maar van uit gaan dat het om het luchtfilter gaat.In de afgelopen weken zijn er een aantal kleine aanvullingen geplaatst op de website. Zo hebben we nu rechtsboven in de balk een knop voor ons Youtube kanaal. Hier word door Bob met regelmaat een klein filmpje geplaatst. Zijn er een paar links toegevoegd op de bewuste pagina. En op de wijzigingen van twee werkdagen is geen commentaar tot op heden. Een en ander kunnen we dan ook als definitief beschouwen.

 
Ook konden we vorige week weer een lading non-ferro afvoeren naar de lommerd en werd de penningmeester weer verblijdt met een hand vol muntjes. Vervelend was het dan ook dat hier gelijk een rekening bij was van nieuw aangeschaft plaatmateriaal. Gelukkig kunnnen we het nog steeds behappen. En dank zij de diverse donaties zitten we nog niet met een lege kas. Twee weken terug eens op bezoek geweest in Westzaan Noord om daar de verzameling eens in het echt te bekijken. Een link naar hun faceboekpagina staat ook op het overzicht met links. Vorige week dus nieuw plaatwerk opgehaald en verder op maat geknipt en gezet. Kan Bob ook weer verder is zijn eigen clubhuis alwaar nog twee achterkasten wachten op het laatste stukje plaatwerk. Bij dit nieuwe plaatwerk ook de buitenzijde van de kasten (deuren), we kunnen weer even door. Tot zover de voorpagina maar weer. Groeten en tot gauw.


Zondag 7 Juli 2013,

Opnieuw snel updaten na de werkdag. Eerst maar een foto, en wat zien we hier nu weer? Tja een berg vet, maar waarin? Verder op werkdag juli komt een antwoord.
 
 
Zo mijn vakantie al weer achter de rug en direct weer aan de bak afgelopen zaterdag. Door de terug plaatsing van de gespoten cabine is er weer een heleboel werk te doen. De inrichting van de cabine kan nu worden opgepakt en zal snel meer zichtbaar resultaat gaan op leveren. Piet is dus ook weer op aktief gezet nadat hij een tijdje niets kon doen. We hebben hem al van zijn eerste slapeloze nacht kunnen redden. Het filter zat namelijk niet meer in de trommel waar het hoorde. Maar ja de trommel was gespoten en zo dus het filter was keurig opgeborgen zodat Piet het niet kon vinden. Na een nood kreet kon het fliter zo worden gepakt en was Piet heel erg blij en kon tenminste weer rustig slapen. Wij hadden met zijn allen weer een mooie rustige dag met een zonnetje en een bakkie en rustig aan toch weer vorderingen gemaakt.

Veel plezier maar weer en tot over vier weken. Groeten van het Team.


Zondag 9 Juni 2013,

Opnieuw een update, al heel snel. Tja wij wisten wat er komen ging. Nu kan iedereen weer meegenieten van de belevenissen van de afgelopen zaterdag. Dus wat moet dat Houniet Transport nou op de foto, sterker nog wat komt hij doen? Nou vandaag komt Frank iets brengen. Wat er achter op de trailer staat kun je weer terug vinden op de werkdag van Juni.


Voor ons was het weer een geweldige dag, mooi weer en een grote stap vooruit. Nu kunnen we ook in kleinere stappen gaan opbouwen. Maar eerst gaan een aantal even met vakantie om voor de volgende werkdag weer uitgerust terug te zijn. Veel plezier en groeten van ons allemaal.


Maandag 20 Mei 2013,

Vandaag weer een update bekend gemaakt, een werkdag erbij, evenals Bob's Special deel 3. De voor pagina verdeeld in vier stukken. Deze pagina werd wel erg lang.
Nieuw is in de linker kolom het Mededelingen Bord. Hier plaatsen we kort lopende actuele zaken die iets van aandacht nodig hebben.
 
Binnen kort komt de spuiter weer op bezoek, evenals de man die het straalwerk doet. Twee kasten zijn klaar voor de straler, en de cabine moet rood. (nog steeds helaas). Deze week het laatste schuurwerk aan de cabine en dan hoop ik het voor mijn vakantie rood te hebben. We gaan het zien.
 
Inmiddels hebben we er een auteur bij. Bob schrijft tegenwoordig zelf zijn stukjes, en dat is wel fijn hoor. Ik hoef het alleen maar te plaatsen en klaar. O ja Bob, als je inlogt kun je letterkundig werk direct in de site zetten, ik zal je registratie daar voor zo nodig wijzigen. Tot gauw maar weer. Groet Cor.
 
 


 

Vrijdag 17 Mei 2013, 11:30 uur

Sinds vandaag, half twaalf is deze site in zijn vernieuwde jas online gekomen voor onze bezoekers. Achter de schermen hebben we een migratie gehad naar de nieuwste database. Dit was nodig om de vele spammers buiten de deur te houden. In de komende weken komen een voor een het gastenboek, een fotoboek en de agenda weer terug op de site. Voor alsnog dank aan VDW WebDesign voor de migratie. Mij grote vriend Hans gaat nu ook het laatste werkdag verhaal invullen zodat we weer helemaal bijgewerkt zijn. Aan de lezers weer veel plezier gewenst.
 
Voor de werkgroep, de volgende werkdag is op 8 Juni, aanvang 09:30 uur bij de poort.
Groet Cor.
 


 Maandag 22 April 2013,

 
Oeioeieoeiei, nee nee nee, geen sirene of zo, maar een heuse reprimande van Bob, mis ik daar twee werkdagen ??. En ja hij had gelijk. Dus bij deze dan twee werkdagen toegevoegd aan de lijst. Met de verontschuldigingen van de webmaster. Derhalve ook in deze update geen uitgebreid verhaal op de voorpagina aangezien ik in het verslag van April alles vertel. De vaste auteur was deze dag niet aanwezig in de hal maar had bezigheden buitens huis zodoende was ik weer aan de beurt een stukje te schrijven. Dan hier een iets grotere niet helemaal scherpe foto van de treeplankkasten die bijna klaar zijn om gestraald te worden. Toch weer veel plezier gewenst. Groet Cor.

 


Zondag 24 februari 2013,

Deze keer geen verhaaltje al hier omdat ik alles vertel in het verslag van 16 februari. Een zoek tocht naar de diverse rubber profielen is inmiddels opgestart. En ook een tweede raam bediening voor het achterportier is hier in opgenomen. Dit laatste is een van de eerste dingen die gemonteerd moeten worden tijdens de assemblage van de achter portieren. De vernieuwde board platen staan inmiddels in de grond verf. De cabine is nog steeds prio 1 maar word tegen gewerkt door te lage temperaturen, maar ook daar hopen we nu een oplossing voor te hebben. Lees verder in het verslag van 16 februari, Groet Cor.


Zondag 10 februari 2013,

De eerste werkdag dit jaar is al weer dik achter ons als ik de werkdag van januari toevoeg. Eigenlijk is de tweede werkdag al in voorbereiding. De soep is geregeld, en de koffie ?? oeps laat ik ook maar een beetje water meenemen. Het kan zijn dat Hans er niet is, dussssss: ikke catering !!. Ik hoop dat Hans er wel is.

Het afronden van de cabine gaat helaas erg traag, we hebben dan ook het plan opgevat prijs op te vragen om het af te laten maken door een professional. Spuiten bij deze lage temperaturen gaat niet zo lekker en schuren al helemaal niet. Beneden de 10 graden word het te vochtig denk ik. We hopen snel meer te weten.

De jaarvergadering is inmiddels ook gepland en wel op 11 maart, 20:00 uur, Garage Botenmakersstraat. Notulen van de vorige vergadering zijn te vinden op deze website, nadat je bent ingelogd. De inlog is hiervoor tijdelijk open gesteld. De migratie is nog niet in gang gezet vanwege enig tijds gebrek. Na de vergadering zullen ook de ander documenten worden geplaatst.

Helaas webben we nog geen reakties op de foto van vorige maand (hieronder). Een persoon heb ik wel herkend en dat is Krijn Ooievaar, hij staat rechts op de foto zonder helm maar met een baardje. Tussen twee petten in.

Onder tussen zijn we stilletjes bezig met het bij elkaar zoeken van onderdelen van de achterportieren zodat deze binnenkort in elkaar gezet kunnen worden. Enige nieuwe rubbers zijn wel welkom. Met name de sluit rubbers zijn echt op.

Zo we zij weer effe bijgewerkt, tot gauw maar weer. Groeten van het Team.


Donderdag 3 januari 2013, alweer

Zo is er alweer een jaar voorbij gevlogen, en willen we langs deze weg iedereen die onze site bezoekt maar ook onze sponsors en donateurs een heel voorspoedig en gezond 2013 toewensen.

Een rode cabine zat er echter niet meer in vorig jaar. Spuiten en schuren neemt toch meer tijd dan we dachten. Bovendien moest er er een degelijke oplossing komen ten aanzien van de persoonlijke bescherming. De P3 filters voldeden niet, nu hebben we de oplossing gevonden in een volgelaatsmasker met overdruk ademlucht. En nu is het goed. Toch blijven we vol verwachting door werken aan de cabine want rood gaat het worden.
Met enige regelmaat komen er toch foto's binnen waarop de ladder in  actie  is vastgelegd. Deze keer een foto van Piet Zwikker. Wat opvalt is dat mannen met een witte helm ook zonder waterbroek de baas blijven. Wat echter niet bekend is, en wat we wel graag willen weten is waar deze foto genomen is. Ook onduidelijk is of dit een  demonstratie  was of een  repressieve  inzet. Ook leuk om te weten wie er op de foto staan, met witte helm, zonder helm, met zwarte  helm  en witte band. Dan iemand in een soort van overall. LAAT HET ONS WETEN. Verder onder de knop  planning  2013, staat weer ons werkrooster voor dit jaar.

Verder is het de bedoeling dat onze site binnenkort in een nieuw jasje gaat komen. Maar voor dat het zover is moet er eerst een nieuwe  template  gemaakt worden, waarna de volledige inhoud moet worden gemigreerd zoals ze dat noemen. Tijdens de migratie zal de site niet bereikbaar zijn. Mocht je het onverhoopt meemaken, niet in paniek raken, een paar dagen later moet de klus geklaard zijn en is de site weer bereikbaar.

Tot zover het eerste bericht in het nieuwe jaar,  morgen  maar weer schuren. Groeten van het Team.

Nagekomen info: de foto is gemaakt op de kruising Prinsenstraat / Sint  Cathrijnerstraat in de richting van de Tuinierstraat. Tegenwoordig is hier de passage en de winkel (rechts) van de Dekamarkt.


  Daf embleem

Het Ladder Team      smile


A A N G E B O D E N

diverse zak brandhout, gezaagd uit pallets en plaat materiaal.     € 7,50 per zak a 23 kg.

20170216 153502 
Stuur een mail aan cor@hoogstra.com of bel 0652 594 858

Teller sinds 30 mei 2009

Bezoekers
55
Artikelen
182
Artikelen bekeken hits
561318