Mededelingen Bord

Van af heden 07-08-18, gaan we steeds de laatste werkdag op de startpagina publiceren. Dit omdat het maandelijkse nieuws in het werkdag verslag zal worden opgenomen.

Niet meer in de menubalk, maar nog steeds hier ons
Youtube Kanaal  
 Like ons op facebookKijk ook eens op ons YouTube kanaal, Ladderpakket werkt weer. !!Agenda 
2018 staat online.

Ook staan daar de activiteiten vermeld.

 

Claudia en Bert
wij hebben een oud mailadres van jullie.
a.u.b. nieuwe doorgeven via de contact pagina
registratie is nu even uitgeschakeld. 

Informatie blok

Voor een ieder die het leuk vind om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, registreer je zelf.!! Je krijgt dan via deze site bericht zodra er aan vullingen en of wijzigingen zijn geplaatst. Stuur een mail naar cor@hoogstra.com met de gewenste gebruikersnaam en wachtwoord. Je word dan zo snel mogelijk geregistreerd.

Wie is er online

We hebben 44 gasten en geen leden online

Zaterdag 2 Augustus 2014


Na een welverdiende vakantie ging de deur weer los en waren de volgende personen weer aanwezig om het werk weer op te pakken.
Van de ladder waren, Hans Westra, Cor Hoogstra, Bob en Willem Holleman en Piet Schaap aanwezig.
van de Commer waren Henk Fraaij en Piet Kuiper er ook.

De werkverdeling ging weer van zelf, Bob had nog wat gaatjes te dichten aan de tussenkast terwijl de rest zich op het vast zetten van het ladderpakket zou storten.

IMG 1569

De vier stroppen moesten nog worden schoongemaakt en draadeinden worden opgesneden met een passend snij blok. Hierna ook de moeren even met een tap behandeld. Hans was hier druk mee, hij had per slot van rekening ook voor een tap en snij blok gezorgd. Ook de koffie en het warmen van de soep en saucijzenbroodjes was weer in goede handen bij Hans.

IMG 7200

De rest, Willem, Piet en Cor moesten een manier bedenken om de gaten in het onderstel van de draaikrans recht boven de sleuven te krijgen zodat de stroppen niet meer beschadigd zouden worden. Eerst maar de reeds geplaatste stroppen goed zien te krijgen. Er waren immers al twee stroppen geplaatst maar die zaten nog niet echt goed en ook deze moesten nog opgeknapt worden door Hans. De eerste schone strop ging dus op een beschikbare plek van onderaf op zijn plaats.

IMG 1578

Met lijmklemmen en een sjorband werden de bout gaten in lijn gebracht zodat de strop makkelijk door de gaten zou gaan. Dit ging redelijk tot de strop niet verder ging en er toch aan de onderzijde nog ruimte over was. Dit kon niet de bedoeling zijn. Na uitvoerige bestudering van een losse strop bleek de ene hoek in de strop echt scherp haaks te zijn terwijl de ander juist iets ronder was.

IMG 1576

Oké dat kan dus ook nog, een halve slag draaien was de oplossing. Opnieuw ging de strop door de sleuven richting de bevestiging gaten in het onder frame. Nu sloot de strop goed aan tegen het chassis en konden de moeren geplaats worden. Uiteindelijk kwamen zo alle vier de stroppen op zijn plek en werden de moeren goed vast gezet. Restte nog een achttal splitpennen door de moeren te schuiven. Deze moesten nog aangeschaft worden.

IMG 1571

Vervolgens waren er nog zes bouten met moer vast te zetten. De reeds aanwezige bouten bleken toch iets te kort om lekker door de zelf borgende moer te komen. Ook deze bouten werden vervangen door langere exemplaren, de moeren er op en goed vastgedraaid. Uiteindelijk zat nu de draaikrans weer vast aan het chassis en zijn we bijna klaar voor de ladder demontage.

IMG 1574

Foto boven, de draadeinden door de gaten samen met de correctie plaatjes en moeren, dit dus vier keer.

IMG 1581

Foto boven, twee stroppen aan de achter zijde aan het chassis links en rechts.

Volgende werkag is op 30 augustus alweer, in september is er geen werkdag gepland.

171700A A N G E B O D E N

diverse zak brandhout, gezaagd uit pallets en plaat materiaal.     € 7,50 per zak a 23 kg.

20170216 153502 
Stuur een mail aan cor@hoogstra.com of bel 0652 594 858

Teller sinds 30 mei 2009

Bezoekers
55
Artikelen
182
Artikelen bekeken hits
546566