Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 426 gasten en geen leden online

Zaterdag 16 augustus 2008


zijn we weer met een stel enthousiastelingen gaan knutselen aan de ladder.
 

Een gespoten en twee vuile beugelsHet was dat Ome Cor op maandag 4 augustus onder het genot van een pilsje kunnen we a.s. zaterdag niet met een paar man wat aan de ladder doen. Na een aantal telefoontjes en S.M.S. waren de heren: B.Albers, W.Visser, C.Hoogstra, en H.Westra weer enthousiast om zaterdag 16 augustus wat te gaan doen.
 

Zaterdag 9 augustus, een geplande knutseldag kon door omstandigheden geen doorgang vinden. Helaas moest de aanstichter verstek laten gaan, maar door een overlijden in kennissen kring kon ook deze afspraak niet doorgaan en was Ome Cor toch van de partij.
 

Zoals gebruikelijk zijn er weer onderlinge afspraken gemaakt. Deze dag een koek bij de koffie De asvergrendeling zat muurvasten een lunch in de vorm van toste's. Cor heeft de tostie'' s verzorgt. Overigens het hadden pizza's moeten zijn ? Ben de koffie met koek.
 

Om 10.00 uur hebben we verzameld aan de poort van Eurometaal zodat we gezamenlijk naar binnen konden.
 

Na de koffie zijn we begonnen met het verwijderen van vet en zand resten onder het chassis d.m.v. hoge druk reiniging. Na een opvangbak geconstrueerd te hebben vanwege milieu technische redenen is dat gelukt. Om +/- 14.30 uur is de ladder na te zijn uitgedrupt en grotendeels gedroogd door de zon naar binnen gereden Effe een bakkie in de zonalwaar het echte knutselwerk kon beginnen.
 

Willem en Ben zijn de as blokkering gaan demonteren wat ze zeer goed af ging. Al moest er wel worden vastgesteld dat de hoofd as, waar zo'n beetje de gehele blokkering opdraait wel heel erg vast zit. Deze is dan ook nogmaals in de rosstof gezet.
 

Cor heeft zich bemoeid met het demonteren van het hulp chassis hij mag graag alleen werken! Ook dat is goed gelukt nog 6 bouten te gaan en de zogenaamde Bok met ladderpakket staat los op het chassis.
 

Nog maar een paar boutjesHans heeft de cabine zo goed en zo kwaad als het ging aangepakt, de bestuurdersstoel is verwijderd en de rubberen matten, zodat de cabinevloer goed kan drogen.
 

Ook is het rechter spatbord met rubbers goed verwijderd en nog volledig intact. Het linker voorportier gaf meer problemen in de onderste schanierpen zit geen beweging daarvoor nemen we de volgende keer een slag schroevendraaier mee waar het mogelijk wel mee lukt.
 

Om +/- 17.00 uur zijn we weer gaan inpakken  en om +/- 17.30 uur tevreden naar huis gegaan.
 

Tot de volgende keer, Hans.

Effe goed heet en zachtjes bewegen