Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 463 gasten en geen leden online

Zaterdag 21 juni 2008


zijn de volgende enthousiastelingen weer verder gegaan met demontage Ladder 10:
 

De laatste kasten zijn ook losCor Hoogstra, Willem Visser, Robert Schipper, Barry Koning (junior) en Hans Westra.
 
Zoals gebruikelijk zijn er weer onderlinge afspraken gemaakt zodat er deze dag een appeltaart en een lunch in de vorm van tostie's waren verzorgt. Cor heeft de tostie's verzorgt, Willem de koffie en Hans met Barry de appeltaart.
 

Om 10.00 uur hebben we verzameld aan de poort van Eurometaal zodat we gezamenlijk naar binnen konden. Na de koffie zijn we begonnen met het verwijderen van stempelpoten en de achterkasten.
 

Het ging Robert goed af om op zeer gespecialiseerde wijze de achterbrug te verwijderen waarna de achterste kasten los kwamen.
 

Robbert op zijn rug onder de wagenDe stempel poten gaven toch wat meer problemen, om de eenvoudige reden dat de draadeinden waarmee de poten bevestigd waren krom waren. Maar ook dat is weer gelukt.
 

Om 13.00 uur zijn Willem en Cor samen een tankautospuit gaan halen en heeft Rob de ladder naar buiten gereden om met hoge druk het chassis te reinigen.

 

 

Om 14.00 ging de fluit, dat we moesten luchen.
 

Het schoonspuiten van het chassis

Om14.30 uur zijn we begonnen na het aankoppelen van T.A.S.op de hoge drukspuit   wat weer voor enige kleine problemen zorgde omdat de vlotter vast zat.

 

 

 

Tot 16.00 uur zijn we bezig geweest met reinigen van het chassis.
 

Om 16.30 uur, weer inpakken, nadat de rommel was opgeruimd en de straat gereinigd, zijn we om 17.00 uur tevreden naar huis gegaan.
 

Groetjes, Hans. ps nog effe een foto er bij kan wel.
 

Op eigen kracht weer naar buiten