Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 137 gasten en geen leden online

Zaterdag 21 December 2013


Aanwezig: Cor en Rick Hoogstra, Bob en Willem Holleman, Jan en Wim Joosten en Hans Westra

Ja wat gaan we zo’n laatste zaterdag van het jaar doen.

Nou een beetje rommelen, nee zeker niet. Vandaag worden een aantal werkzaamheden uitgevoerd.

Zoals :

Rick – voorraam reinigen dat lijkt een makkelijk klusje maar daar vergissen we ons wel degelijk in het oude vuil zit behoorlijk vast. Rick moet alles uit de kast halen om het echt mooi schoon te krijgen. En dat is hem gelukt. Tevens heeft Rick het nieuwe raamrubber zo goed als op het raam vast gezet alleen durven we het nog niet aan om het al te plaatsen. Dat moeten we zeker met meerder mensen doen en goed weten hoe.

 IMG 0932

 
Willem en Jan - concentreerden zich op de beugel die achter de cabine hoort te staan, mooi in de kleur Brandweer rood is gespoten en waar straks het ladderpakket weer op zal rusten en deze te plaatsen op het chassis. Ook daar is wel even deskundigheid voor nodig niet alleen het plaatsen maar ook de cabine niet beschadigen.

IMG 0933 

Wim - is alle board strippen die in de juiste kleur zijn gespoten en weer geplaatst moeten worden in de binnen interieur van de cabine gaan merken zodat we straks bij montage precies weten waar welke  strip moet komen. Het monteren kunnen we niet eerder doen, nadat we de nieuwe biezen die langs de stroken komen binnen hebben besteld zijn ze al we verwachten ze begin van het nieuwe jaar. Wim heeft zich even druk gemaakt om uit te rekenen hoeveel matten we nodig hebben die in de kasten moeten komen. Een zo’n mat heeft Wim al op maat gesneden ziet er echt provisioneel uit en daarna zich bezig gehouden met het rechter achterportier, om die goed in elkaar te zetten samen met Willem. Zo komen ze er achter dat het mechanisme iets moet worden gebogen om de ontstane spanning die optreed tussen mechanisme en raamgeleider te groot wordt en vervolgens de binnenplaat van het portier los drukt,wat niet de bedoeling kan zijn. Ook dat is naar tevredenheid gelukt en is het rechter achterportier klaar voor montage.

 IMG 0935

 
Bob -was druk met diverse kleine las klusjes t.b.v. zijkleppen van de materiaalkasten nou dat begint er al aardig op te lijken. In Bob’s eigen werkplaats werkt hij hard aan de tussen kast en heeft een mal geproduceerd waar mogelijk de twee zij ruiten van de cabine gebogen kunnen worden want ja die zijn van perspex dus opletten dat het geleidelijk wordt verwarmt tussen de 160 en 200 graden zie foto’s moeilijk moeilijk!!!

IMG 0937
IMG 0938 

Cor - is wel weer zo een beetje de hele dag bezig geweest met het elektra de knipperlichten aan de voorzijde doen het nu, dat is weer een mijlpaal, nu nog even de achterlichten maar dat vraagt meer aandacht en concentratie omdat mogelijk het schakelrelais stuk is en vindt maar weer even een nieuwe.

 IMG 0939

 
Hans – ja die was de hele dag weer druk met materiaal halen bij HornBach en de Catering verzorgen en zijn de foto’s weer door hem gemaakt. Tevens hand en spandiensten verricht aan de mannen waar nodig was. zoals je kunt zien op de foto raakt het magazijn al aardig leger mogelijk gaat het dan in 2014 gebeuren jaja rijden ????

 IMG 0942

 
We doen in ieder geval ons best voor in 2014

Om 17.00 uur  allemaal naar ………

De volgende klusdag is 18 januari 2014

 133624