Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 70 gasten en geen leden online

Zaterdag 19 januari 2013


Aanwezig, Cor Hoogstra, Bob Holleman, Willem Holleman, Jan Joosten, Willem Joosten, Martin Valk, Jochem Valk en Hans Westra.
 

Als eerste heten we een nieuw lid van de stichting van harte welkom: Willem Joosten. Willem was al voor ons bezig geweest, want hij had namelijk nieuwe draagbalkjes gemaakt voor de brandstoftank. Na zijn eerste bezoek vond Willem het leuk om ook een steentje bij te dragen in de restauratie van de autoladder Zaandam.
 

De eerste klusdag van het nieuwe jaar viel niet mee; het was buiten nogal koud en in de hal dus ook. Gelukkig waren de spoelleidingen van het toilet nog niet bevroren!
 

Tijdens de koffie werd, zoals gebruikelijk, het werk besproken:   Bob heeft nog genoeg lasklusjes, Willem eerst even de accu nazien of deze voldoende had staan laden en daarna zich bekommeren hoe de uitlaat gemonteerd dient te worden.(zie foto)
 

Jan en Willem enig schuurwerk aan de cabine en de originele bumper. Aan de bumper had Willem een groot gedeelte van de dag wel werk.
 

Jan is na het schuurwerk plaatwerker-in-opleiding geworden en heeft Bob geholpen om het plaatwerk wat rond de achter-wielen moet komen de juiste ronding te geven, wat niet echt meeviel maar met veel klop- en duwwerk is dat gelukt.
 

binnenkant achter portierMartin was nog niet geheel gereed met hemeltje van board, waar hij 2500 gaatjes in heeft staan boren, daarna de afgeronde hoeken aangebracht met de decoupeerzaag.
 

Jochem had het weer druk met divers poetswerk waar hij toch echt handig in is. Heerlijk de hele dag bezig geweest. En  Jochem  heeft op een   rommelmarkt een origineel DAF speldje gekocht wat nu staat te pronken in de kantine.
 

Omstreeks 11.00 uur kregen we bezoek van collega-hobbyisten die in juni 2009 ook al eens bij ons langs zijn gereden met hun aanwinst: De kikker-DAF 1600 van de firma Ruig uit Oostzaan. Toch waren ze verbaasd hoever we eigenlijk al gevorderd zijn. Na een uur ging het bezoek weer de weg op, want het was wel de bedoeling dat de DAF weer eens even een stukje zou gaan rijden. Die tijd komt voor ons ook wel!!!!!!!!!!!
 

De soep vandaag was erwtensoep of te wel snert. Daar is heerlijk van gegeten, want terug bij   thuiskomst hadden we samen nog net één kopje over van een pan van ruim 4 liter...
 

Dus duidelijk een goede zet om met snert te komen met deze winterse kou.
 

Omstreeks 15.00 uur werden we even opgeschrikt door de Dhr. Jan van Meeuwen die met dochter en zoon ons kwam bezoeken.
 

De vader van Jan van Meeuwen is in het verleden Commandant geweest van Brandweer Zaandam of mogelijk preventie officier ???
Dat is voor ons niet helemaal duidelijk. Wel is het leuk dat hij bij ons langs komt en actief de site in de gaten houdt wanneer er weer wat nieuws te lezen is.
Jan heeft ook ons de originele gerasterde foto bezorgd van de Geesink ladder die ook op de site is te zien.
 

Wij vinden het leuk dat we zulke enthousiaste donateurs hebben; Jan bedankt voor je bezoek, dat wordt zeer gewaardeerd en blijf zeker regelmatig onze site bezoeken.
 

Om 17.00 uur is alles weer opgeruimd en ging iedereen weer heerlijk naar de warme kachel thuis.
 

De volgende zaterdag is 16 februari.
 

83520