Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 78 gasten en geen leden online

Zaterdag 16 Maart 2013


Aanwezig deze dag: Bob Holleman, Willem Holleman, Cor Hoogstra, Jan Joosten en Hans Westra.  Later deze dag Martin Valk.

Afgelopen maandag 11 maart 2013 hebben we alweer de 4e jaarvergadering gehouden in de Brandweergarage Botenmakersstraat. Het verslag van deze vergadering zal op korte termijn op de website te lezen zijn! Eerder was al besproken en op de jaarvergadering besloten, om een ½ uur eerder van start te gaan op de werkdagen, zodoende waren de meeste leden om 09.30 aan de poort behalve de man van de catering (boodschappen). De leden konden op hun gemak wel alle gereedschappen en werkplekken inrichten.

Bob heeft zijn straalinstallatie uitgeprobeerd, om ter plekke kleine onderdelen de kunnen stralen. Helaas is onze compressor van een te kleine capaciteit, haalt wel de benodigde druk maar blijft achter in het debiet, waardoor stralen tergend langzaam gaat. (zie foto). Verder heeft Jan het houten gereedschapsbordje en brandstoftank - ondersteuningsbalkjes   van een eerste laag grondverf voorzien. (zie foto).  Willem heeft zich bezig gehouden met het bij elkaar zoeken van de onderdelen, ramen en rubbers van de achterportieren om die weer in elkaar te kunnen zetten als alles weer compleet is.

Een aantal onderdelen zoals het raamslinger mechanisme moet opnieuw worden aangeschaft, daarvoor zullen we in contact treden met de DAF oldtimer truckclub (de heer Gerard Hekking) waar mogelijk de onderdelen te verkrijgen zijn.

Cor en Hans zijn de hele dag bezig geweest met het schuren van de cabine waar nog een derde laag grondverf op moet worden aangebracht. Maar je ziet de cabine steeds mooier worden.

Om +/- 14.00 uur kwam Martin met kibbeling langs nou dat was wel weer even lekker wel moeten we oppassen dat Martin niet in de vishandel gaat hij ziet er wel mogelijkheden om veel geld te kunnen verdienen????(grapje).

Tevens kwamen op verzoek van Willem 2 medewerkers van de firma Jongsma bij ons langs om te kijken of zij het spuitwerk van de cabine kunnen uitvoeren. We hebben een deal de heer Arno Westra (toeval) ziet het spuitwerk bij Euro-metaal wel zitten al moeten we wel enige voorzieningen treffen maar dat kunnen wij zelf heel goed uitvoeren.

We hebben de afspraak gemaakt om +/- eind april 2013 weer even contact met elkaar te zoeken en daarbij indien nodig een uitvoeringsdata vast te stellen. Wij zijn met z’n allen zeer verheugd als dit gaat lukken, het moet lukken !!!!!!