Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 464 gasten en geen leden online

Zaterdag 11 April 2015


 

Aanwezig deze dag: Jan en Wim Joosten, Bob en Willem Holleman, Cor Hoogstra en Hans Westra.

09.30 koffie, Wim en Cor beide jarig op 12 april dus gebak, een lekker dagje smullen en natuurlijk foto’s kijken van jawel de eerste kleinzoon van Hanneke en Willem Holleman nu alweer 4 weken oud. Tevens had Cor foto’s mee uit Dubai waar hij met Kantinka op zaken reis was bij zoon Timo. (Wat een indrukken!!!)

Dus ja begrijpelijk even later begonnen als andere Zaterdagen. Bob heeft weer flink wat werk verzet in zijn werkplaats om diverse onderdelen te stralen en in de primer te zetten zie de foto’s.


Zeker zullen een aantal lezers van onze site deze onderdelen wel herkennen, het zijn enkele onderdelen van het ladder pakket dat nu nog bij de straler is. Maar zie de foto’s het begint op te schieten.

Binnenkort zullen we het transport weer gaan regelen om het totale pakket weer richting ons zo bekende plek te brengen.

Verder zijn we weer verder gegaan met een aantal toch wel moeilijke klussen. Zo is Bob de hele dag met Jan aan het lassen en slijpen om de wieg weer met nieuw plaatmateriaal te bekleden, zodat als straks het ladderpakket weer terug is en in de verf is gezet weer geplaatst kan worden.


Het is Willem gelukt om de langste cilinders van het ladderpakket met olie druk uit te schuiven om ze op lekkage te controleren, ook gaan we het touw wat meeloopt met het uitschuiven vervangen voor nieuw zie foto.


Cor en Wim druk met het aanbrengen van de brandstofleiding aan de brandstofpomp zodat we niet meer bij het starten met losse slangetjes staan te rommelen. En de motorkap gewoon gesloten kan blijven, geeft en stuk minder lawaai.

Hans, jawel druk met de catering en schuren van de achter kasten en deksels wat een werk om het sinaasappel motief geheel weg te schuren wat ontstaat bij het grondverf spuiten.

Om +/- 17.00 uur einde van de dag

 

De volgende Zaterdag zal zijn op 02 mei

 

219134