Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 436 gasten en geen leden online

Zaterdag 30 Mei 2015


 

Vandaag waren we met een kleine ploeg:

Bob Holleman,Wim Joosten, Cor Hoogstra en Hans Westra.

 

Maar ook met een kleine ploeg kun je toch wat werk verzetten al missen we onze vrienden wel. De een in Hoenderloo en de ander in Amerika, gelukkig hebben we wel een SMS je dat ze niet aanwezig konden zijn.

Dus geen saucijzenbroodjes vandaag!!!

Nou Bob bracht uiteraard weer diverse onderdelen retour van het ladder pakket, die nu nog in de kleur gespoten moeten worden. zie foto.


En is het juk weer terug met terreinregeling  !!


En waar hij de energie vandaan haalt is ons ook een raadsel maar ging weer met vol enthousiasme aan de wieg om deze gereed te krijgen (dus veel laswerk)

Wim is de kleppen gaan monteren van de onderkasten met bijbehorend hang en sluitwerk, helaas kon hij het klusje niet geheel afmaken, te kort aan boutjes  de volgende zaterdag zijn die zeker aanwezig.


Cor druk met een verleng snoertje maken om het hydraulische pompje waarmee we de cilinders kunnen testen van stroom te voorzien.


De cilinders zijn getest en werken zonder olie verlies dat is alweer een + wel werkt de linker cilinder enigszins minder dan de rechter maar dat kan mogelijk vuil of corrosie zijn. zie foto


Hans heeft de 2 tree planken en bijbehorende schopranden in de lak gezet en kunnen gemonteerd worden op de auto.


Het is deze zaterdag niet laat geworden ivm diverse prive afspraken, toch weer een leuke dag

 

De volgende zaterdag zal zijn op zaterdag 27 juni

230050