Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 99 gasten en geen leden online

 Zaterdag 2 april 2016

 


 

Na twee keer geen verhaaltje te hebben geschreven hebben mijn collega’s CQ vrienden het even van mij over genomen mijn dank hiervoor.

 

Op 19 maart 2016 was het dan zover, de Blusboot is overgedragen van de VRZW naar de Stichting Blusboot de Weer. Op korte termijn zullen we contact hebben met het bestuur van de Stichting Blusboot over hoe kunnen we mogelijk gezamenlijk onze doelen bereiken. Mail contact is er inmiddels.

 

Zaterdag 2 april waren we weer om ½ 10 met zeer goede moed, aanwezig:

 

Cor Hoogstra, Bob en Willem Holleman, Willem Joosten, Martin en Jochem Valk en Hans Westra.

 

Bob en Willem gebroederlijk aan het ladderpakket of alle onderdelen die zijn opgeknapt dan wel vernieuwd weer allemaal passend zijn.

IMG 0022 

Hier en daar moest er enig materiaal worden weggeslepen om de werking van de rollen / beugeltjes t.b.v. ladderdelen te begeleiden weer goed te laten functioneren zie foto’s. Bob en Willem kwamen ook enige heilige dagen tegen in het schilderwerk. Dus het pakket maar weer even uit elkaar en eerst de kale plekken even bijwerken. Toch heeft het gehele ladderpakket weer een schitterende uitstraling. Mogelijk zijn we in augustus 2016 weer zover dat het op het chassis kan worden gehesen, contact hierover is al gelegd met de Firma Houniet die ook deze hijsklus op zich zal nemen.

 

Willem Joosten (Broer Jan kon vandaag helaas niet aanwezig zijn), verder met het schoonmaken van de bok en wieg.

IMG 0001 

Martin met Jochem samen als vader en zoon, de bok schuren waarna de bok en wieg op een later moment geplamuurd en gespoten kunnen worden.

IMG 0018 

Cor heeft snel even de motor getest op lekkage van de benzine pomp en die is nog steeds lek vrij. We hebben goede resultaten met de nieuwe pakking geleverd door het Rubberhuis uit Maastricht.

 IMG 0010


Tevens ook nog even enige elektrische draadjes aangebracht zodat ook het hemeltje in de cabine weer gemonteerd kan worden als we de materialen hiervoor hebben aangeschaft. De binnen verlichting brand in ieder geval weer.

 IMG 0016


Hans druk met de catering, soep van Katinka en saucijzen broodjes van Hanneke.  Nog even tussendoor de tussen kasten gespoten die kunnen drogen en verder behandeld  worden voordat ze gemonteerd gaan worden op het chassis. Tevens  heeft Bob er voor gezorgd dat we nu twee zware laderails hebben die gemonteerd kunnen worden in de tussen kast voor de accubak.

 IMG 0012

 

293507