Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 61 gasten en geen leden online

Zaterdag 4 Februari 2017


 


Een complete ploeg staat om half 10 weer gereed :

Bob en Willem Holleman, Jan Joosten, Cor Hoogstra, Thomas kelder en Hans Westra.

In de middags zijn Martin en Jochem Valk ook nog even geweest.


De vrijdag voor de klus dag zijn Cor en Hans samen het oud ijzer gaan wegbrengen naar de ROECK recycling. Een Ford bus vol van een jaar sparen, totaal bracht het €500 op fantastisch we bedanken iedereen die er aan mee heeft gewerkt om het bij elkaar te sparen.


Er is vandaag niet echt veel te doen, dat komt grotendeels door beetje kou in de hal waardoor niet alle werkzaamheden gedaan konden worden zoals verf spuiten.


Bob is verder gegaan met het kalibreren van de diagram op een stoeltje achter het diagram en dan maar peilen, zeer nauwkeurig werk en geduld moet er ook zijn.


IMG 0027


Cor heeft even een elektrische draadje gemaakt zodat het licht voor het diagram het ook weer doet.


IMG 0028


Willem toch wel weer even druk met het opmaat snijden van de matjes in de achter kasten ook daar is enig geduld op zijn plaats wat je wel aan Willem kunt overlaten.


IMG 0026


Jan was even zoekende van wat kan ik vandaag nou bijdragen, en warempel de blokken die onder de stempelpoten moeten komen heeft hij aan elkaar gezet met bouten zie foto. Nu moeten de blokken nog even op de juiste maat gezaagd worden en kunnen ze in de achter kasten geplaatst worden.


IMG 0033


Thomas en Hans bezig met het demonteren van oude motor spuitje waarvan de motor V8 al naar Bob is verhuist en mogelijk de wielen op site voor de verkoop (je weet maar nooit).


IMG tford as-bladveren
IMG Tford
IMG Tford bandmaatOok hebben we de VERKADE aanhanger op de oldtimer Daf site geplaatst voor verkoop mogelijk is er een hobbyist die er wat in ziet en anders ……….

 Op 14 februari is er een bijeenkomst op het Hembrug terrein over de mogelijke ontwikkeling.

En een inspraak ronde voor bewoners, huurders en gebruikers Cor Martin en Hans gaan daar naar toe om hun oortjes te luisteren te leggen.

 Volgende werkdag is op 4 Maart, ook dan zijn de zakken hout voor verkoop beschikbaar. Maak ons los.

 
349347