Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 433 gasten en geen leden online

Zaterdag 11 November 201709.30 uur aanwezig Willem Holleman, Jan Joosten, Cor Hoogstra, Martin en Jochem Valk en Hans Westra


Het word naar waarschijnlijkheid een beetje een rommelige dag. De vorige eigenaar heeft zich via email bij Cor gemeld om even langs te komen, nadat hij het programma van SBS 6 heeft gezien. SBS 6 heeft namelijk opnames gemaakt voor het programma Hart van Nederland waarin wij kenbaar hebben gemaakt dat we vanaf januari 2018 een probleem hebben m.b.t. onderdak.

De eigenaar Versteeg Boomverzorging wil graag even langs komen om te zien hoe onze ladder er nu uitziet na de restauratie en heeft nog wat oude foto’s die hij zal toesturen per mail. Leuk toch!!

Tevens komt Herman langs om aan te geven wat er zoal nog te doen staat voor VRZW en voor de Stichting Autoladder. alvorens het pand netjes te verlaten.

Inmiddels is er een aanzienlijke hoeveelheid oud ijzer afgevoerd inclusief de GM motor naar recycling de Roeck b.v. wat een leuk bedrag heeft opgeleverd.


Jan druk in de weer met het demonteren van oude TL lampen mogelijk brengen de koperen trafo’s nog iets op, later is gebleken dat het zonde is van de tijd de opbrengst is niet noemenswaardig. Dus daar stopt Jan direct mee.  Martin en Jochem komen iets later en beginnen direct bij aankomst oud ijzer te verzamelen om het in een oude container op te stapelen voor afvoer.


Willem en Cor gaan de ladder testen of hij wil oprichten daar is nog wel even aandacht voor nodig zoals enkele lekkages oplossen en het hand gas vastzetten. Ook Bob bemoeid zich er mee, vele handen maken licht werk! tevens is het hydraulische olie niveau nog niet geheel op peil, wachten is op olie dat wordt geleverd via een sponsor. de hydraulische klep aansturing no 7 (zie foto) zit te veel speling mogelijk is slijtage hier de oorzaak van.


Hans gaat een paar openingen dichten onder de dak strip met een klein beetje verf met wat extra harder er in moet dat lukken om de dak lekkages te dichten.

Bob heeft in de Bob fabriek een oud verdeelstuk gestraald ziet er weer als nieuw uit zie foto toppie BOB.


Helaas zijn de foto’s dit keer van een mindere kwaliteit foto toestel vergeten.

De volgende klus dag is op 9 December gelukkig is de Sinterklaas weer voorbij en kunnen we weer volop aan de klus.