Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 97 gasten en geen leden online

Zaterdag 2 Februari 2019


Effe half 10 het merendeel werkers aanwezig, jammer genoeg kregen we even voor half 10 een ziekmelding Bob geveld door de griep en moest zich afmelden.

Koffie met koek, het beetje werk even verdelen zodat een ieder toch deze dag goed kan door komen. Tevens waren de bestelde vesten bij SHIRTENZO binnen gekomen en konden worden uitgedeeld. Ook is afgesproken dat we een nieuwe groepsfoto maken voor op de site!!!

Cor is gaan onderzoeken wat de status is van het verbindingssetje (microfoon, versterker en luidspreker) dat gemonteerd zat op het laatste ladderdeel ladderpakket wat de communicatie  tussen  bedienaar en klimmer in het verleden heeft verzorgt. Moet natuurlijk ook weer worden gemonteerd en jawel ook nog werkend.

IMG 0008

Nadat we geconstateerd hebben dat de radiateur autoladder enige lekkage vertoont zijn Willem en Hans samen even naar de firma Rijsbergen (automaterialen) om een koelsysteem reparatie setje aan te schaffen en een paar liter koelvloeistof. Bij terug komst direct de reparatie vloeistof in de radiator met koelvloeistof erbij en motor lekker even warm draaien, dat kwam goed uit we moesten toch even naar de accu handel om onze accu’s te laten controleren een van de accu’s doet het al niet meer mogelijk te oud geen start vermogen meer in de accu (dat word een nieuwe aanschaffen.

IMG 0010

Thomas lekker bezig met zijn MSA motortjes heeft ook nog even een benzineslangetje gehaald en een poging gedaan om een van de motortjes te starten wat volgens mij niet geheel is gelukt, Thomas  heerlijk bezig rode wangen en klussen maar leuk om te zien.

20190211 205914

Jan heeft het inbouwen van de box met koffiezet apparaat op zich genomen plankje zagen en in de daarvoor bedoelde kast monteren zodat we alles dicht bij elkaar hebben, als we buiten de deur zijn onze eigen koffie kunnen zetten.

Martin en Jochem wat later op de dag i.v.m. BRW training van pap Martin, even het trapje voor een 2e keer geschilderd zodat dat in de komende weken weer gemonteerd kan worden.

Tevens heeft Willem aan de rechterzijde van de bok en aan beide zijdes van de cabine de letters METZ weer geplakt, daar heeft hij zijn uiterste best voor gedaan wat niet echt makkelijk was.

IMG 0012

En toch gelukt toppi  Willem.

De volgend klus dag zal zijn op 2 maart 2019.