Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 65 gasten en geen leden online

Zondag 19 december 2010,

De laatste werkdag van dit jaar is alweer achter de rug. Toch op deze dag weer met vijf man aan de slag geweest. Nadat we op een maandag avond, opnieuw een stopcontact operationeel hadden gemaakt kon Bob met zijn verlengsnoer ook zijn gereedschap aansluiten en lekker bezig zijn. Het opgeruimde magazijn in de container heeft zijn nut al aangetoond, benodigde bouten konden nu zonder gezoek gepakt worden. Dat werkt toch wel heel prettig hoor. Met de opbouw van de asvergrendeling wou het niet echt vlotten. Toen ook de kast beugels naar het chassis gebracht en een aanvang gemaakt deze terug te plaatsen aan het chassis. Deze puzzel gaan we volgende keer afmaken met de foto's uit 2008 erbij, want toen zijn ze er af gegaan. Hopelijk is dan ook de as terug die gericht moet worden om echt soepeltjes te kunnen draaien. Het moet "nu" goed want later kun je er niet meer zo lekker bij. Trouwens als de eerste as al moeilijk gaat dan draai je je een breuk aan de slinger, die het allemaal moet bedienden. Bij elkaar toch weer een goeie dag gehad.

Van af deze kant wensen wij al onze bezoekers en leden een hele fijne kerst en een geweldig nieuwjaar toe, en graag tot ziens in januari 2011.

Groeten van het hele Team.


Vrijdag 3 december,

Vorige week weer aan het werk geweest met een aantal mensen. zo waren daar de lasser, plaatswerker, nieuwe magazijn opper, hoofd catering, de machinist en niet te vergeten ons aller rechterhandje. Verwacht was ook onze banden vrien Bert (Brouwer Banden) maar is niet geweest helaas. Vast nog geen banden. Maar okee wat niet is kan komen, toch ?? Deze week ook nog een verslag gemaakt voor de Bandbrief, een jaar overzicht eigenlijk. Maar goed we komen er weer in.

Ook verwelkomen we weer enkele nieuw geregistreerde, van harte welkom. Let maar eens op de tellers in de rechter kolom, vooral het aantal hits gaat erg hard vindt ik. En dan nu op naar de laatste werkdag van dit jaar, we gaan elkaar nog zien op 18 december zo uit mijn hoofd. Daarna komt het kerstreces en zo. Hans is inmiddel bezig met de planning voor komend jaar. Mooi zo tot later, kort voor de kerst dus. Groetjes van het Team.


Zondag 31 Oktober,

Opnieuw vernieuwing van de site. Zaterdag j.l. werkdag gehad en nu alweer online. Okee een keertje heel snel moet ook kunnen. Wel met 5 personen aan de slag. Inventarisatie gedaan met betreking tot het plaatwerk. Motorwerk verder, nieuw oliefilter geplaatst  en kleppen gesteld. Handrem in elkaar gezet. O ja, niet te vergeten ook een draadje gemaakt aan een nieuw gereedschapje. En weet je ?? hij doet het ook nog.

13 November naar Apeldoorn, effe kijken of daar nog wat onderdelen zijn voor ons, want we moeten door. Een nieuw voorportier is echt wel nodig, nou ja 2e hands zal het wel worden. Maar goed dat is altijd beter als het bestaande, is te hopen.

En dan op naar 27 november, de volgend werkdag volgens onze planner, dan zeker een uitbreiding in het magazijn. Onze lasser is er dan ook weer en gaat het plaatwerk weer verder.

Tot gauw maar weer en groetjes van ons allemaal.


Dinsdag 19 oktober,

Alweer bijna twee maanden verder sinds de laatste berichten, maar we zijn er nog / weer. Want zoals het spreekwoord zegt geen bericht is goed bericht. Nou goed bericht is wel zeker, toch weer twee pagina's toegevoegd en deze pagina een beetje opgeschoond, werd wel lang. Zo zijn we met de cabine naar de grote oefening geweest op het Prins Bernhardplein en is de complete cabine gestraald en in de basiscoating gezet. Ook verwelkomen we alweer een nieuw lid in de werkploeg. Het is, de broer van Willem,  Bob Holleman. Zelf ook bezig met het restaureren van oude voertuigen. Heeft op zijn eerste dag er wel even voor gezorgt dat   de kabelboom en het dashbord uit de cabine werden verwijderd. Bob van harte welkom bij de Stichting en we hopen dat ook jouw kundigheid bij zal dragen aan het herstel van de Autoladder. Ik weet dat het wel snor zit want je bent al druk in de weer met de stempelpoten, eerst maar gedemonteerd en daar kwamen al weer verrassingen te voorschijn. Alle lagers waren tot MOES gedraaid dus nieuw moesten er komen. Maar ook hier weer goed nieuws, en dat weet je al Bob, ze zijn onderweg. Zo meer ga ik niet verklappen op deze plek, ga maar lekker de artikelen lezen en de foto's kijken. Tenslotte nog even dit, de site is voorzien van een nieuw aangezicht (template) en deze zal nog meer informatie kunnen bevatten. Zo is er nu een blok voor het inloggen, een eerste reclameblok, een blokje met hoeveel er online zijn en wat cijfertjes.

Volgende werkdag is 30 oktober, tot later,   groet Cor Hoogstra, namens het hele Team.


Woensdag 18 augustus,

Nadat de geplande werkdag een weekje was opgeschoven waren we op 7 augustus weer present. Met introductie van een  verse collega, want de nieuwigheid is er ook bij hem wel een beetje af. Hij is tenslotte ook van onze leeftijd.  Maar nog fit en aktief brandweerman op de blusboot. We zijn erg blij dat  Willem Holleman onze ploeg komt versterken. De ladder is voor hem geen onbekende, het begin van zijn brandweer loopbaan was in de ploeg van de ladder en materiaalwagen. Willem wij hopen dat je net zo veel lol hebt in het sleutelen aan de ladder als wij.

Andere  zaken die zonder een geplande werkdag zachtjes aan ook doorgaan is bijvoorbeeld het werven van donateurs en sponsors. Zo is de eerste "Schroefstempel" inmiddels alweer een tijdje uit en begint het langzaam maar zeker te werken. De eerste donateurs hebben al een bijdrage gestort, waarvoor onze enorme dank. Een andere manier om ons project te promoten is naar buiten treden met ons verhaal. Dit is ook opgepakt, met name door de vrijwilligers te bezoeken in hun eigen kazerne. (nog niet allemaal gehad helaas).

De volgende aktie is alweer in gang gezet.

Zo zullen wij op Zaterdag 25 September aanwezig zijn met de ontmantelde cabine,  aan het Prinsbernhardplein in Zaandam, op het parkeer terrein achter de het kantoorgebouw van Brandweer Zaanstad. Op deze dag wordt hier de grote oefening gespeeld van  de Rally van de Zaanse Bond. Op deze dag kunnen we in  het echt  laten zien waar we mee bezig zijn en ons verhaal nog uitgebreider overbrengen.  

Zo zie je maar dat we echt niet stil zitten, ook een   speurtocht naar onderdelen gaat continue door. Kom op 25 september naar het hoofd kantoor / uitrukpost van de dagdienst en laat je informeren en wordt donateur van onze Stichting we hebben de steun hard nodig.  

O ja, geen gift is te klein.  

aanvulling: een kort verslag van de laatste werkdag.  

Groetjes en tot 25 september, Het Ladder Team  


Ter ondersteuning aan het werven van donateurs hebben we een nieuws bulletin uitgebracht onder de exclusieve naam: "De Schroefstempel". De Promo editie word inmiddels verspeid. Hier in doen we ook verslag van de restauratie, maar er komt nog meer in. Lees hier over verder onder de knop "Donateur worden".  


(11.11.09) Een In Memoriam pagina is toegevoegd onder het  Gastenmenu,  ter nagedachtenis aan  Willem Visser. Deze zal  nog verder worden uitgebouwd. Eerst inloggen.!  


Voor foto's van voorgaande werkdagen kun je niet meer terecht op de oude site,  De verslagen zijn inmiddels allemaal overgezet.