Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 235 gasten en geen leden online

 
 
Welkom op onze website


Donderdag 29 December 2016

Omdat de kerstdagen reeds verleden tijd zijn kunnen we de rest van de wereld alleen nog een vreselijk goede jaar wisseling wensen. Onze donateurs die ons in 2016 gesteund hebben ontvingen onze kerst en nieuwjaar wens reeds, op tijd, in de brieven bus.


Kerstkaart Ladder 2016

Met uw bijdrage zijn wij tot een mooi resultaat gekomen in 2016.

 Ook in 2017 hopen we dat onze donateurs ons blijven steunen, nieuwe uitdagingen staan voor de deur. Het aanvullen van de missende werkdagen gaat snel gebeuren. Die gene die onze Facebook pagina volgen hebben het al wel opgemerkt dat onze wagen inmiddels op kenteken staat, verzekerd is en dus legaal de weg op mag en dat ook al een aantal malen geweest is.

Maar klaar zijn we nog niet. Het ladderpakket ligt er wel op maar beweegt nog niet. Hydraulisch moet er nog een en ander gebeuren en ook elektrisch zit het nog niet vast. Dan is er in de cabine nog wel wat te doen en zijn we nog bezig de kasten rond om af te maken.


 

Maandag 25 Juli 2016

Je gaat het niet geloven, maar, de foto's zijn net binnen en Hans heeft zijn verhaaltje klaar en nu staat het al op de site, pff sneller kan het bijna niet. Is het nog voor de vakantie gelukt om de werkdag te publiceren. Wat velen niet weten dat we op de maandag avond ook aan het werk zijn en dan met 2 of 3 personen. Zo is in de afgelopen weken de bok en de wieg meerdere keren geschuurd en gespoten en zo als je op de foto's kan zien begint het weer op een ladderwagen te lijken. De ladder is inmiddels zover klaar dat hij weer op zijn plaats gezet kan worden. Ook dat gaat binnenkort gebeuren. Vanavond gaan we met een aantal mensen de achter kasten terug zetten op het chassis, zodat de verlichting weer aangesloten kan worden en ook andere zaken achterop terug kunnen komen. Ennn als het allemaal vlotten wil misschien ook de andere twee kasten. Dat zou wel mooi zijn. Het resultaat van vanavond zal ik op onze Facebook pagina zetten. Voor meer updates op de site is voor de vakantie geen tijd meer. Dan rest er als wat groter werk nog de tussen kast met wat plaatwerk en moet een en ander natuurlijk ook gespoten worden. Gelukkig is Hans erg handig met dat ding dus komt dat wel goed. Nu nog even een menu knopje erbij en het fotoboek bijwerken dan is het weer gedaan deze maand.

IMG 0004


Zondag 26 Juni 2016

Het is alweer een poos terug sinds de laatste aanvulling hier op de voorpagina, maar we zijn er weer met een update van afgelopen zaterdag. Vorige week zondag al de andere dagen gepubliceerd die nog in klad stonden. Zo zijn we weer keurig bij met alle data te delen.

Afgelopen zaterdag lekker gewerkt en het ladderpakket in de nieuwe touwen gezet, en wat zo mooi is... het werkt ook nog. Uitschuiven bedoel ik dan. Over oprichten en draaien gaan we het later nog wel hebben.

Zoals je van ons gewend bent vertellen we hier altijd goed nieuws, maar helaas is er ook slecht nieuws. Ondanks dat het inmiddels een aantal weken terug is,

Het is woensdag 6 april toen ons het volgende bericht bereikte,


Logo vrzw zwartwit

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge

overlijden van ons gewaardeerd oud-lid, de heer


Willem Joosten


Willem was vanaf 1977 als actief lid betrokken bij kring 4 en later de groep Botenmakersstraat.

 Na zijn actieve loopbaan bij de vrijwillige brandweer is hij altijd betrokken gebleven bij de verenigingsactiviteiten van de groep Zaandam Botenmakersstraat.

In het verlengde hiervan ook bij de Stichting Autoladder Zaandam.

Wij zijn er trots op dat hij zoveel jaren

deel heeft kunnen uitmaken van onze vereniging.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie veel sterkte en hopen dat de herinnering

aan hem zal bijdragen om het verlies te verwerken.

Leden en oud-leden

Vereniging Vrijwillige Brandweer

Zaandam Botenmakersstraat

*

Stichting Autoladder Zaandam

IMG 0001

Willem druk bezig op de draaikrans 


 

Vrijdag 25 Maart 2016

Zo net even het verhaaltje van Bob, zijnde de belevingen van 5 Maart op de site gezet. Nu nog ff een klein stukje van eigen hand. Het was nog even spannend of dat het werk wat gepland stond voor 5 maart wel door kon gaan. De stoomcleaner was wel geregeld en het water enigszins. Maar of we de wagen naar buiten gingen krijgen was nog een beetje een vraagteken. Voor de derde keer was het membraan in de carburateur naar z'n grootje. Het was toch echt een brandstof bestendig rubber. Maar goed stuk is stuk en das niet fijn. Snel moesten we op zoek naar een materiaal wat nu echt tegen benzine bestand was. Om de maand een pakking vervangen is natuurlijk geen optie. Via internet gezocht en een leverancier gevonden die op zijn site al schreef "brandstof bestendig". Nou laat maar komen dan en super snel graag.
Gelukkig was het besteld stukje plaat op tijd binnen en konden we vrijdags nog een nieuwe pakking knippen en installeren.
Blij als een kind toen de motor zijn bekende geluid weer liet horen. Nu kon alles door gaan zaterdag. Het ging weer als vanouds, starten en lopen, en iedereen weer blij. We gaan er van uit dat we nu een goed membraan hebben en houden nog wel even de vinger aan de pols. onderstaande foto toont het opgevreten oude rubber.


20160229 212222 640x360

 


  

Zondag 31 Januari 2016

Nog net voor dat de tweede werkdag van dit jaar zijn beslag zal hebben kon ik nog mooi even de eerste werkdag op de site zetten. Drukte in huize Hoogstra door een kleine verbouwing mag de pret op de site niet verstoren, dus weer een pagina met veel foto's erbij. Dank aan Hans voor de data, zoals gewoonlijk. We gaan toch wel lekker eigenlijk, ik bedoel dat de voortgang goed tot zeer goed geborgd is. Ondanks dat er telkens weer kleine probleempjes opduiken die dan vervolgens snel of juist niet snel worden op gelost. Zo een van niet snel opgelost is de retour slang van de hydro olie naar de tank. Ja die moest een keer los om een stuk slang wat nu te veel is te verwijderen. Echter de wartel waarmee de slang aan tank zat geschroefd zat zo vreselijk vast dat ik hem met een haakse slijper heb door gehaald. Los was tie, maar ja, dan blijkt het een wartel met een speciale schroefdraad. Pfffff..... op zoek dan maar. Alle leveranciers in de omtrek inmiddels ingeschakeld, echter tot op heden zonder resultaat. Ook een app. naar onze man van Metz. Dit is wel effe een dingetje hoor. Zonder deze koppeling kan de olie niet terug naar de tank en staat het hydraulische deel dus stil. In afwachting van weer goede berichten gaan we zaterdag  weer aan de slag. Tot gauw maar weer.

IMG 0032
Dinsdag 5 Januari 2016

 Aller eerst wensen wij iedereen een voorspoedig en gezond 2016.

 

Een nieuw jaar en weer een nieuwe startpagina. (de vorige is nog steeds bereikbaar via het menu). Het was al weer een poosje stil hier op de site, inhalen van twee nog niet gepubliceerde werkdagen gaat vragen oproepen bij de opstel schrijvers en fotografen. Dusss nu maar aan de slag. Als ik dit schrijf staan de werkdagen reeds online en kan de teller weer gaat lopen.

Ook de eerste maandavond bij de ladder is al weer achter de rug. Panelen voor de achterkast deuren ingemeten en sparingen ingemaakt zodat ze op de eerste werkdag door Hans aan de binnen zijde van een grondverfje worden voorzien. Ook de nog nodige panelen en strip voor de tussen kast liggen inmiddels te wachten op verdere verwerking, lees: lassen aan de tussen kast. Dan is het knipplan voor de laatste plaat delen gereed en kan een en ander geknipt en gezet worden als deur voor de tussen kast en binnen platen.

Dan is er volgende maand alweer jaarvergadering, schuren en plamuren van de wieg afronden, de wieg rood spuiten. En dan ???? zou het eerste ladderdeel er weer op gehesen kunnen worden. Kortom dit zou wel eens het jaar kunnen zijn dat de ladder zijn voltooiing gaat naderen. We gaan in ieder geval binnenkort eens een poging wagen om het voertuig over te schrijven bij het RDW. Dan is de basis voor een rit op de openbare weg gelegd. Uiteraard moet er nog wel een verzekering geregeld worden maar dat is nog het minst moeilijke.

Toch nog wel veel te doen eigenlijk, maar ja er zit wel een beetje een volgorde in. Ik ga deze week ook het fotoboek (Gallery) nog bij werken met de laatste foto's.
Tot Slot nog even een foto erbij van het praat apparaat, wat verbinding onderhoud van straat niveau naar de top van de ladder, ook dit moet nog hersteld worden.


20151115 111429