Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 27 gasten en geen leden online

Zaterdag 24 September 2022


27ac2b29 37ea 4e49 adf6 01a42e180551 

de afdeling:  L-Team reist af naar Joure.


Vrijdag 23 september, 17.00 uur, bellen met de autoverhuurder,  auto ophalen. Helaas meneer niet bekend bij ons. Is het wel op filiaal Zaandam waar deze bus klaar moet staan !! Na enige tijd jawel bleek dus toch allemaal goed te zijn en werden de papieren in orde gemaakt.

Zaterdagmorgen 06.00uur, vroeg uit de veren. Cor met gereedschapstas als eerste ophalen, dan Wormerveer Thomas met regenkleding vervolgens Willem en Martin dan via de Paltroksraat. Bob ook met gereedschap en als laatste Jan aan het begin van de dijk Enkhuizen > Lelystad.

Op naar Joure waar we deze dag zijn uitgenodigd bij Jacob de Jong, hobbyist in Brandweer auto’s met name Scania. En het was de 2e keer dat we bij Jacob kwamen nu om echt te sleutelen aan zijn automatische METZ autoladder.  Want ja we moeten toch proberen om er weer muziek in te krijgen. Dat Jacob al 6 jaar niet meer lukte. De ladder is het steeds een beetje minder gaan doen door allerlei storingen. 09.33 aanwezig op de boerderij van Jacob in Joure, de navigatie in de auto ging voor 85% goed ja het is een hulpmiddel dus zelf blijven opletten en niet luisteren wat er allemaal geroepen word achter de chauffeur. 😊 We zijn gestart met koffie en een Fries gebakje, een top start.

04c1eefb 54c8 468b b835 6966d91cc12e

Als eerste de PTO in en de hydraulische poten uitschuiven dat lukte. Vervolgens weer even kijken in de boeken waar zijn we de vorige keer blijven steken. Slimme Bob had al een foto gemaakt van een schakel relais en  inmiddels aangeschaft, dus uitwisselen van dit relais, na enig gerommel aan schakelaars en diverse metingen zijn er nog meer mogelijke breuken?? Was het al gauw lunch tijd. Na de overheerlijke lunch aangeboden door Jacob weer aan de slag. Een aantal collega’s kregen toch zo langzamerhand de indruk van gaan we nog wat bereiken vandaag. Dat was mogelijk het moment dat een aantal mechanische en elektrische storingen samen kwamen en de oliepomp maximaal ging werken Hoera. En er kwam beweging in de ladder gejuich klonk op. Een geweldige dag weer veel foto’s gemaakt en een overgelukkige Jacob, wat was die man blij dat er weer muziek inzit 😊

 20220924 144129 klein