Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 311 gasten en geen leden online

Zaterdag 5 Maart 2022


Half 10 er was koffie. Er valt niet veel te melden het was onze 2e officiële klusdag 2022  na COVID.

Die begon met gezellig weer even met elkaar babbelen en nieuwtjes uitwisselen.

Maar gewerkt werd er deze dag niet echt.!!!!!

Zaterdag 02 april ’22

Half 10 koffie gereed en we waren weer aanwezig op een enkele klusser na die werk/privé werkzaamheden thuis hadden, ze zullen er zeker de volgende keer weer bij  zijn.

Oké wat is er deze dag gedaan, de getrapte blokken zijn uit de container opgehaald met de bedoeling dat we ze onder de voor en achter as plaatsen om platte vlakken in  de banden te voorkomen. De reden hiervan is dat we nog niet zoveel activiteiten hebben en de auto te lang op een plaats staat. Dus eerst de compressor aansluiten en op druk brengen waarna we een luchtpistool met druk meter vonden op de werkbank van de Stoomspuit, de mannen zullen dat vast niet erg vinden dat we even dit pistool gebruikt hebben.

Nou het bleek wel dat er echt te weinig lucht in de banden aanwezig was 5,2 bar gemiddeld deze druk hebben op alle banden naar 6 bar gebracht eigenlijk nog een bar te weinig er moet 7 bar in kwamen we later achter dus voor de volgende keer.

Daarna zijn we even gaan rijden en tanken nu de brandstofprijs is gezakt 2,15 euro super p/Lit. bij het weg rijden vanuit de garage hebben 2 man even niet opgelet jammer nou, de afzuig slang kwam tussen pilaar en ladder knel te zitten met als gevolg een vervelende kras op de kastdeur van de ladder. (Spuitklusje)

We zijn bij de Bob fabriek gaan kijken hoe het is met de MSA, nou dat schiet al aardig op zie de foto’s. wel moeten we het internet afstruinen voor spatborden.

Het rijden ging alweer een stuk soepeler met wat meer druk in de banden 😊. Dus hebben we besloten om de blokken nog maar even niet te gebruiken. Maar om elke 4 weken even te rijden goed voor de motor en voor ons. Tevens lijkt het ons handig om een garage te zoeken die de voorwielen kan uitlijnen en balanceren mogelijk geeft dat ook een verbetering in rijgedrag van de ladder. Ook nu zijn we op tijd gestopt met de klusdag