Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 294 gasten en geen leden online

Zaterdag 20 Augustus 2022


Het is  Zaterdag en dus klussen eerst maar starten met koffie.

Helaas kon Jan en Martin door vakantie enz enz. niet aanwezig zijn en Cor werd opgehouden door de monteur voor de warmte pomp, Thomas ja nachtdiensten dus kwamen later.

Even dacht ik wat veren mijn schoenen, gewoon door lopen tot dat Bob zij, he hans heb je in de prut gestaan moet je onder je schoenen kijken. Nou ja hele zool verzeept nou voorzichtig de dag maar door. Het werd steeds erger straks nog op sokken naar huis, gelukkig niet.

Tijdens de koffie even gesproken over wat te doen oude olie weer er in het hydraulische systeem of verse olie maar daar hangt een prijs kaartje aan. Dus ja we zijn het unaniem eens eerst de oude olie dan zien of dat genoeg is. Met het tandradpompje op de boormachine langzaam de olie tank vullen. Dat ging perfect.

20220820 114308 klein
Bob op de ladder met  pompje en wij beneden vaatjes aangeven. Bob die de bediening verzorgde en deed dat uiterst nauwkeurig, hydraulische olie op de vloer of op de ladder no way. Na de lunch  ladder naar buiten om te testen in eerste instantie geen lekkage en er waren blije gezichten. Maar nadat de PTO was ingezet en de hydraulische pomp de leidingen op druk bracht. Begon er langzaam een beetje olie te lekken uit een van de cilinders ☹ Hohoho stoppen en proberen de koppeling nog iets vaster te draaien dat lukte en de lekkage leek over. Maar nadat de druk in zijn werkgebied van 110 Bar kwam, ja weer lekkage. Dus zit er toch een rubber ringetje verkeerd of scheef in deze cilinder. ☹ Willem enigszins teleur gesteld maar als je alle ringen hebt vernieuwd en dat zijn er nogal wat dan is deze kleine lekkage jammer maar niet overkomelijk. Dus Willem we gaan niet bij de pakken neer zitten maar gewoon weer energie verzamelen en repareren. Het is je uiteindelijk altijd gelukt dus nu ook. 😊

20220820 114333 klein