Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 318 gasten en geen leden online

Zaterdag 14 Oktober 2022Vandaag vroeg uit de veren om negen uur staat de dhr Scholtens van Scholten meubelstoffering voor de deur. Om samen met ons te kijken hoe we het hemeltje (plafond cabine) het best kunnen bekleden. Want daar  stoeien we al een paar jaar mee het wil ons maar niet lukken. De hr. Scholten heeft eerst het oude materiaal bekeken en gaat eerst kijken of hij het materiaal nog ergens kan bestellen. Als het hem lukt gaat hij samen met ons het hemeltje aanbrengen.
Cor was als eerste aanwezig en alweer druk om een groter scherm aan te sluiten op de computer. Willem en broer Bob samen aan de hydraulische lekkage van de ladder eerst maar weer de olie aftappen en dan kijken of we de cilinders makkelijk kunnen los krijgen. Maar eerst de cilinders droog maken zodat er geen olie meer op het ladder dek kan komen dan kunnen we in november eerst Sinterklaas in koog a/d zaan binnenhalen daarna demonteren.
Hans de banden controleren Willem vermoed dat een linker achterband te laag in druk is de auto lijkt wel teveel naar links te nijgen bij het ingaan van een linker bocht. Dus de compressor uit de mottenballen en op druk brengen, daarna de banden de voorbanden zijn nu 6,8 bar en achter 7 bar dat is de juiste druk hopelijk is het nu beter. Tegen één uur kwam Thomas ook  ja eerst even slapen na een nachtdienst.

20221015 151918 klein