Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 261 gasten en geen leden online

Zaterdag 19 april 2008


zijn de volgende enthousiastelingen weer verdergegaan met demontage Ladder 10:

Ben en Rik bij een stempelBen Albers, Cor Hoogstra, Rik Visser, Willem Visser en Hans Westra.
 

Zoals gebruikelijk zijn er weer onderlinge afspraken gemaakt zodat   er deze dag ook weer koek en een lunch waren verzorgt. Ben verzorgde de pizza's voor de lunch.
 

Willem had een krentenstoet meegenomen met boter.
 

Hans verzorgde het water en koek bij de koffie en voor de lunch een slaatje.
 

Om +/- 10.00 uur werd er verzameld bij de poort Eurometaal zodat we gezamenlijk naar binnen konden. Na even gewacht te hebben bij de poort, want de mogelijkheid bestond dat Robert Schipper, een oud lid van de Vereniging Brandweer Botenmakersstraat, ook zou komen. Bijna alle kasten gedemonteerdMogelijk sluit hij zich aan bij de club ladder10.
 

Helaas heeft hij zich deze keer niet gemeld, mogelijk een volgende keer wel. Nadat de koffie was gezet, schoven de heren aan voor de werkbespreking van de dag.
 

  • Cor, aansluiting monteren aan container voor water voorziening (toilet). Ben, ijskast plaatsen met magnetron.
  • Willem, i.v.m. handicap de radio aansluiten.
  • Hans, inspectie uitvoeren hoe gaan we de rest van de kasten verwijderen van het chassis.

 
13.00 uur ging de fluit, lunchen.
 

Willem met radioOm c.a. 13.45 waren de slaatjes en de pizza's op, en werd begonnen met het verwijderen van de middenkasten terwijl Ben en Rik enkele onderdelen van de cabine zijn gaan demonteren.
 

Willem, helaas door zijn handicap (een klein ongelukje op z'n boot) liep maar in het rond en probeerde de coördinatie van het geheel te regelen.
 

Cor en Hans zijn de begonnen met het doorslijpen van de middenkasten om deze vrij te krijgen van het chassis. Dat is aardig gelukt, zie foto's, helaas was er geen inbussleutel 14 aanwezig, zodat de poten die gemonteerd zijn met deze bouten niet verwijderd konden worden.
 

Om 16.45 ging de fluit, opruimen. Na het opruimen hadden we met z'n allen weer een goed gevoel over wat we deze dag weer hadden gedaan.
 

Tot gauw, Hans.