Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 23 gasten en geen leden online

Zaterdag 25 oktober 2008


Eerst moest er even flink opgeruimd worden

maar eerst: Maandag avond 13 oktober zijn de heren: Piet Schaap en Willem Visser, gaan sleutelen aan de motor van de ladder, om te lokaliseren wat er aan scheelt en mogelijk vervangen dient te worden. Het was de specialist Piet Schaap die ons daar mee ter zijde staat met de nodige gereedschappen.
 

Na wat sleutelwerk kreeg Piet de motor weer aan de gang, zelfs beter als daarvoor. Wel geeft hij aan dat er een aantal onderdelen zoals:
 

bougies, kappen, bekabeling, verdeelkap, rotor en contactpunten vervangen dienen te worden. Daarvoor gaan een aantal leden, mogelijk op 08 november naar de onderdelendag van de DAF Oldtimerclub. Die georganiseerd wordt bij Hamer Installatie techniek aan de Stadhoudermolenweg 23A te Apeldoorn.
 

Delen van de opbouw gingen op de containerZaterdag 25 oktober is een selecte groep waaronder: Cor Hoogstra, Willem Visser en Hans Westra, weer een dagje aan het project ladder verder gegaan.
Om zoals gebruikelijk 10.00 uur te starten met de koffie en appeltaart van Katinka Hoogstra. Willem had ook gedacht aan de inwendige mens en bracht gevulde koeken en als lunch sauseisen broodjes mee het was allemaal weer lekker en gezellig. De bedoeling van deze dag was om het pakket van de Verkade trailer te tillen en op pallets zo laag mogelijk te plaatsen. Daarvoor moest eerst het een en ander geruimd dan wel verplaatst worden.
 

Het is niet gelukt, met de mee gebrachte heftruck (Til vermogen c.a. 4 Ton), de bok geheel op te tillen. We moesten dan ook een andere oplossing vinden. Die werd gevonden, de gehele bok werd met ladder en Verkade trailer zo dicht mogelijk langs de muur geplaatst en op verschillende plaatsen onderstopt. Waarna een starre verbinding is gemaakt tussen vloer en trailer. Deze aktie heeft weer de nodige tijd gekost. Om +/- 15.15 zijn we gaan opruimen. Een kraan en en heftruck waren niet genoegAl het meegebrachte materiaal weer terug bezorgt bij een van onze hoofdsponsors. 
 
Om 16.00 uur is ploegje weer als van ouds voldaan naar huis gegaan. N.b. er zijn ietsje minder foto's gemaakt, het is een kleintje fotoboek geworden.

Groetjes, Hans.