Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 274 gasten en geen leden online

Zaterdag 27 september 2008


Op weg naar een kale kopOm 10.00 uur hebben de volgende heren zich weer verzameld voor de poort van Eurometaal, om een dag aan de ladder te werken. C. Hoogstra, R. Schipper, M. Valk, J. Valk (junior), W. Visser en H. Westra waren weer aanwezig.
Ben Albers was verhinderd.
 
Deze zaterdag was het de bedoeling om de bok en ladderpakket van het chassis te hijsen. We hebben daarvoor Robert Schipper gevraagd of hij een kraanwagen van LOGICX (Hoogwout) mee kon en mocht nemen.
 

Na de koffie met yoghurt taart  zijn de kranen en de ladder in positie gebracht en kon het hijsen beginnen. In eerste instantie lukte het niet om de bok te lichten, maar na een 2e poging de kraan Nu nog auto + laddervan LOGICX (Hoogwout) te verplaatsen en op de vaste hefarm te gaan hijsen lukte het om de combinatie van elkaar te scheiden.
Waarna we de oude trailer van Verkade onder het totale pakket konden rijden (moeizaam op handkracht).
 

Omstreeks 13.00 melde Jolanda, de vriendin van Martin, zich aan de poort met Haring en Broodjes, JOEPIE > LEKKER.
 
Tegen 13.30 uur was de soep warm die Cor had mee gebracht en konden we lunchen. Onze dank aan Jolanda.
 
Na de lunch moest het geheel op de trailer geplaatst worden wat ook weer zijn problemen met zich mee bracht. Omdat we de trailer maar voor een klein gedeelte onder de bok kregen en het totale gewicht er op kwam te rusten, dreigde de trailer met de voorwielen van de bestrating los te komen.
 

Verkade trailer met ladderpakket

Het totale pakket werd weer in de kranen gehangen waarna we de trailer aan de achterzijde onderstempelt hebben zodat er een starre verbinding tussen bestrating en trailer verkregen. Dat lukte zodat we 1 kraan konden verplaatsen om het geheel opnieuw op te pakken en verder op de trailer te plaatsen.
 
Na de hoogte gemeten te hebben of het geheel wel de loods in kon, dat lukte met 10cm ruimte tussen hefdeur en ladderpakket. Na dat we met enige moeite het geheel weer binnen hadden staan hebben we de trailer voor de zekerheid onderstempelt. Om 16.45 was het einde oefening en zijn we op gaan ruimen waarna we om 17.00 uur voldaan naar huis zijn gegaan. Jochen Valk (onmisbaar)

Groetjes, Hans.