Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 237 gasten en geen leden online

Zaterdag 21 maart 2009


De cabine in de kraanOp Maandag 09 maart 2009 om 19.00 uur hebben enkele vrienden van de Autoladder zich gemeld aan de poort van Eurometaal: Willem Visser, Cor Hoogstra, HA 8863 kring 7 met 2 man en Hans Westra.
 

De inzet was om  te proberen om de los staande cabine, met de kraan van de 8863, af te hijsen van het chassis.
 

Na enige voorbereiding is het inderdaad gelukt om de cabine af te hijsen en te plaatsen op een pallet met daaronder een transport karretje zodat de cabine goed te verplaatsen is en kunnen er ongestoord werkzaamheden aan verricht worden.
 


Op zaterdag 21 maart 2009 hebben zich de volgende vrienden zich om 10.00 uur weer gemeld bij de Joow, eerst effe lezenpoort van Eurometaal om weer een zaterdag te klussen: Ben Albers, Cor Hoogstra, Willem Visser, Hans Westra, Piet Schaap (v.a. 12.00 uur), Martin en Jochem Valk (v.a. 14.00 uur).
 

De dag begon zoals gewoonlijk met koffie en appeltaart toch had dit moment een bijzondere betekenis voor de leden van de autoladder. Namelijk op Vrijdag 20-03-2009 viel het clubblad van de DAF-OLDTIMER TRUCK CLUB op de mat.
 
Met daarin een publicatie van de Restauratie van de Zaanse Autoladder, Daf / Metz. Het was dan ook even stil in de kantine zodat een ieder even het artikel kon lezen. We waren verheugd met de plaatsing van het artikeltje.  Met dank aan de redactie van de DAF - KOPPELING.
 

Maar er moest ook gewerkt worden. Na de koffie werd het werk doorgesproken:
 

  • Wielen monteren aan het Chassis
  • Chassis naar buiten rijden en schoonspuiten
  • Hulpchassis en diverse onderdelen in de verf zetten.

 

Om +/- 13.30 uur was de soep warm en stokbrood gesmeerd en kon er gegeten worden.
 

We gaan effe een blokkie om

Cabine - Chassis - LadderpakketTegen 15.45 uur kregen we bezoek van Oma Els, Anjo met Lars en Jesper om te kijken wat opa Ben zoal op zaterdag bij de Autoladder doet.Tegen 16.30 uur waren de gereedschappen weer opgeruimd en werd er nog even gesproken over de op te zetten Stichting.! (later hier meer over).
Groetjes Hans.