Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 246 gasten en geen leden online

Zaterdag 26 September 2009


Na enkele afmeldingen hebben we toch besloten om enige activiteiten m.b.t. autoladder uit te voeren.

Cor en Hans zijn omstreeks 09.00 uur vertrokken richting Alkmaar waar de firma Leeuwenkamp remrevisie  is gevestigd. Deze rit was noodzakelijk om dat deze firma ons mogelijk verder zou kunnen helpen m.b.t. de remmen.
 

En jawel voor ons lagen klaar: remleiding 6 mm en 8 mm, tevens een veer met bescherm hoesje voor de Lockheed remcilinders. Ook zijn we in het bezit gekomen van de juiste stofkappen voor de ontluchting nippels t.b.v. remmen. De remtrommels en remschoenen van de achteras zijn bij de firma Leeuwenkamp achter gebleven, zij worden uitgedraaid en van nieuwe zolen voorzien.
 

Omstreeks 11.15 uur waren we terug en aanwezig bij Eurometaal.
 

Wat jammer nou, waar niemand aan gedacht had, was de sleutel van de container. Dus maar even Voorzitter Willem gebeld die wel weer een oplossing had !!!
 

opbouwen maar weerRond 13.00 uur was Piet inmiddels aanwezig en enthousiast over wat we hadden bereikt bij de firma Leeuwenkamp. Hij kon verder met de opbouw van de remmen aan de voorzijde.
 

Tijdens het nuttigen van de meegebrachte pizza stond de familie Valk voor het hek en kwam even kijken of we al op schoten met de werkzaamheden. Na wat uitleg en rondleiden van de familie moesten ze weer verder met hun kids.
 

Deze zaterdag zal niet geboekt worden als dat er veel werkzaamheden verricht zijn maar met wat er is gedaan, daar zijn we zeer tevreden over. Maar toch, de remtrommels en schoenen van de voorwielen kunnen we weer gaan monteren. Zij zijn bij Leeuwenkamp bekeken en in orde bevonden. De vervangende ronde dakplaat past op de cabine en kan worden vast gezet.
 

Komende week gaan er weer een paar stukken remleiding naar de kragentrekker en kunnen ook de laatste twee remcilinders worden uitgehoond. Dan komt nog een laatste uitdaging, de rembekrachtiger en hoofdremcilinder. O ja en nog drie slangen, en dan is het remcircuit al een beetje af denk ik.
 

Rond 16.15 uur zijn we gestopt.

Voor de volgende zaterdag mailen we nog even rond !!!!!

Groetjes - Hans en Cor