Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 319 gasten en geen leden online

Augustus 2011


Zaterdag  6 Augustus 2011,

 

Tekst  Cor Hoogstra

 

Joepie een bericht er bij in het gastenboek, en wie zegt dat ik zit te slapen. Ai een bericht van Bob, tja ik had belooft het andere voorportier bij hem te bezorgen en dat was dus nog niet gebeurd. Nou snel een berichtje er bij gezet en aan de slag met plaatwerk op maat te knippen en zo. Dan  ook  maar even gebeld en afgesproken dat ik de spullen  zaterdag kom brengen. Zo kwam het dat Bob weer lekker aan de slag kon met het tweede voorportier.

 

Zaterdag 20 Augustus 2011,

 

Tekst Hans Westra - Foto's; Cor en Hans

 

Jawel om 10.00 uur waren aanwezig: Ben Albers, Cor Hoogstra, Bob Holleman, Willem Holleman, Jan Joosten (v.a.12.00 uur), Piet Schaap, en Hans Westra.

 

Ben, naar buiten hoorNa de koffie met koek en het werk verdeeld te hebben ging een ieder aan zijn klus.   Piet had voor een ieder een leuke verjaardagskalender en repen chocola van VERKADE meegenomen. (sluipreclame??)

 

Ben en Hans gingen de stempelpoten ontvetten en voorbereidingen treffen om de stempelpoten in RAL 3000 te spuiten. Cor ging eerst even diverse opruim werkzaamheden uitvoeren rond de schilderswerkplaats zodat de compressor en andere gereedschappen dichterbij en uit de loop geplaatst konden worden. Verder werd de compressor en de diverse luchtslangen gereed gemaakt voor Hans en Ben. Ben was inmiddels naar buiten verhuist met het eerste stempel, ontvetter en  een schone doek, en niet de nieuwe handdoek die hij eerst dacht te gaan gebruiken.

 

blijft lastig, de voorkantBob is zich verder bezig gaan houden met de cabine, maar niet nadat hij enige uitleg gegeven aan Hans en Ben hoe ze nu op een professionele manier het spuitwerk moesten uitvoeren. zichtwerk in ral3000Willem pakte de koppen van de assen aan met ontvettter om ze daarna met de kwast te schilderen in RAL 3000. De nieuwe strip van Bob monteerde hij in het radiator rolgordijn en nadat Piet zover was met de radiateur kon hij zich bezig houden met het monteren van dit complete onderdeel.

 

Jan, hij hakt er lustig op losJan heeft hij zich volledig gestort op het verder ontroesten en schuren van het raamwerk van de onderkasten zodat zij straks gereed zijn om de nieuwe beplating aan te brengen. daarna heeft jan een begin gemaakt met het demonteren van de deuren uit de kastenpartij, zodat daar ook nieuw plaatwerk op gemaakt kan worden nadat het frame hersteld is van alle gaten en roest.

 

Om +/- 12.45 uur ging de fluit voor de lunch. Katinka heeft deze ronde de soep verzorgt, Ben had van zijn zoon Frank een heerlijke metworst mee gekregen en daar kadetjes bij meegenomen. Frank bedankt   hoor, de worst was heerlijk en op.

 

Stempels in rood, mooi toch??Na de lunch is er serieus gestart met het spuitwerk aan de stempelpoten. Alle 4 de poten staan nu keurig strak in de kleur brandweerrood. De laatste poot is gedaan door Bob die er ook veel plezier in had.

 

Cor heeft zich in de middag gestort op het verder uitzoeken van de bedrading wat een vreselijk werk is en je daar niet te lang mee bezig moet zijn. Dus trek je dan even een scherp mes door je hand en dan loopt je lekker met rood te lekken. Zou dat ook ral3000 zijn? geen idee maar lastig is het wel. Als ik dit artikel bewerk is het wondje al weer dicht dus weer klaar voor de volgende klus.

 

Piet bezich met de radiateurPiet heeft het rechter voorwiel gecontroleerd omdat  er steeds een klein beetje vet op de grond licht, dat hoort niet, dus willen weten hoe dat kan. Daarna  heeft Piet het stuurmechanisme gesmeerd en gecontroleerd. Verder is Piet bezig geweest met het aanbrengen van het raamwerk t.b.v. radiator wat we in elkaar gaan zetten met speciale lijm.

 

Omstreeks 17.00 uur na alles weer opgeruimd te hebben zijn we huiswaarts gekeerd.

De volgende Zaterdag zal zijn op 17 September.

 

42493