Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 45 gasten en geen leden online

Juli 2011


Dinsdag 21 Juni 2011,

TEKST: COR HOOGSTRA

keurig gestraald en gegrondIs precies een week nadat de velgen naar Wikor waren gebracht toen ik al werd verrast met een sms van Sidney, "De velgen liggen klaar" stond er in het bericht. Geweldig antwoordde ik en gelijk even in de agenda kijken of er nog een mogelijkheid bestond de velgen op te halen deze dag. Het moest maar wachten tot woensdag, kon ik het mooi combineren met het weg brengen van wat hout en een bezoek aan de groothandel daar om de hoek. Op de bedoelde woensdag, nadat de vracht was ingeladen weer richting Zaandam. Het was rond etenstijd dus Hans maar even gebeld, kon hij het resultaat ook even bewonderen. Dus in de remmen in Koog aan de Zaan en de klep open. Ook Hans was verrast door het reslutaat. Ondertussen heeft Bob enig huiswerk meegenomen in de vorm van een voorportier en de nieuwe plaat welke vervangen moet worden, ook maakt hij in eigen werkplaats nieuwe beugeltjes voor het front en een paar strips voor het radiator rolluik. Tevens deze dag nog contact gezocht met de spuiterij, maar daar was men met vakantie en moest er dus nog mooi een weekje gewacht worden.

Op maandag 4 Juli dan toch contact met de spuiter en afgesproken dat de velgen deze week gebracht konden worden en waarschijnlijk voor mijn vakantie nog gespoten en wel terug zouden zijn. Door omstandigheden kon het laatste niet worden gerealiseerd en ging ik dus lekker met vakantie. Maar niet nadat een en ander was kortgesloten met de spuiter en Hans. Dit omdat de velgen niet lager dan nodig was bij de spuiter zouden blijven en direct beschikbaar zouden zijn voor de banden.

TEKST: HANS WESTRA en COR HOOGSTRA
Combo 3roode velgen !!

Woensdag 20 juli 2011, een auto geregeld bij Brandweer Zaanstad om velgen op te halen bij de spuiter, alwaar ze zijn gespoten in de kleur RAL3000. Daar aangekomen hingen de velgen nog keurig op de droograil. De hele vracht ingeladen in de geleende Combo en vervoerd naar Euromaster om daar te worden voorzien van de nieuwe banden. Gelijk konden we de afspraak maken om vrijdagmiddag de verse banden rond 13.00 uur weer op te komen halen. Niet nadat er nog een band om de velg gelegd zou moeten worden, om ook van deze aktie een paar foto's te kunnen maken. Zie foto's hier onder.

de manne aan het werk

grote ring er omVrijdagmiddag 22 juli 2011, waren we weer present bij Euromaster. Een laatste band werd om de velg gelegd. En eigenlijk is dat in ons geval nog heel simpel. Leg eerst de velg op de grond, dan de binnenband in de buitenband, beetje beetje lucht erin zodat de band niet dubbel zit en zo, dan nog een beschemkraag er bij. Dit geheel gaat om de gereed liggende velg, het ventiel door het daarvoor bestemde gaatje pielen en het geheel er mooi omheel drukken. Dan de komt de grote losse ring die de band moet borgen tegen het aflopen en tot slot de kleine borgring die het geheel dan op zijn plaats moet houden. De laatste ring wordt op ziijn plaatsgedrukt door domweg een rondje over de ring te lopen waarbij de konstruktie in elkaar word gedrukt. Spannend word het nog een beetje als de band op druk gebracht word.de mannen van Euromaster rondje dansen ?!!

Als de borgring namelijk niet goed zit kan het geheel met enige kracht toch uit elkaar spatten. Maar dat gebeurde natuurlijk niet en zo werden alle banden op de velgen gezet en uit eindelijk op een druk van 7 a 8 bar gebracht, wat voldoende moet zijn. Tot slot van deze middag de velgen compleet met banden naar Eurometaal gebracht, met onze dank aan Remco Vergunst die als chauffeur met de 11-8085 aanwezig was om dit transport voor ons te doen. Tevens ook de reserve band om de velg laten zetten.
 

Zaterdag 23 Juli 2011,

 

voorwielen gemonteerdOm 10.00 uur waren Jan Joosten, Piet Schaap, Bob Holleman,Willem Holleman, Barry Koning en Hans Westra aanwezig bij de poort.

Tijdens de koffie raakten we niet uitgepraat over de nieuwe banden we zullen zeker de spuiter en de bedrijven: ATHLON en EUROMASTER nog even schriftelijk bedanken voor hun bijdrage.

De kleur RAL3000 staat wel weer ter discussie, we hebben besloten om er op een later tijdstip over te beslissen.

Het werk werd verdeeld en een ieder ging vol goede moed weer aan de slag, maar eerst even de voorwielen monteren op de trommels.

de tweede was een eitje natuurlijkJan ging verder met het los slijpen, (met een nieuwe flex) van de beplating onderkasten.

Pietje de kachelPiet heeft zich bezig gehouden met de kachel, waarna het mechanische gedeelte hiervan ook weer werkt.

 

in de blind kunnen mengen ?Bob had een klein labo meegenomen om precies de juiste samenstelling te verkrijgen om staalplamuur aan te brengen op de achter portieren en achterzijde cabine.

Willem heeft een monster genomen van hydraulische olie (ladderpakket) en gemeten hoeveel olie er bij moet, daar schrokken we wel even van, toch wel circa 180 liter.

Hans heeft het raam gerepareerd wat was ingeslagen tijdens een inbraak een week geleden en nogmaals alles nagelopen en niet echt kunnen constateren of er iets weg is genomen.

Om +/- 12.00 uur waren Martin en Jochem Valk ook weer van de partij.

 

Martin met de achterbankMartin is de begonnen met het schuren van het plaatwerk en stoelen manschappen en heeft deze keurig in de menie gezet.

Om 13.00 uur was de lunch klaar (soep) met een saucijzenbroodje daarna nog even een lekker harinkje wat door Martin was meegenomen.

Na de lunch overleg, kunnen we nu niet zelf de RAL3000 verf verdunnen om te kijken of er met onze verfspuit mee kunnen spuiten. Na de verf verdund te hebben met thinner, de compressor met slangen en pistool gemonteerd, had Willem de aftrap. Dat is zo goed gelukt dat we de volgende keer meerdere onderdelen zelf zullen gaan spuiten. zie foto's.

 

Het eerste schot roodJajajajajajaOmstreeks 16.00 uur zijn we gaan opruimen en alles weer goed afgesloten zijn we huiswaarts gekeerd.

De volgende Zaterdag zal zijn op 20 augustus, en ik ?? Ik was lekker met vakantie, Groetjes van ons, Cor.