Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 21 gasten en geen leden online

Juni 2011


Dinsdag 31 mei 2011,

TEKST EN FOTO'S: COR HOOGSTRA

foto met pda gemaaktVanavond met Hans naar Eurometaal. We gaan de zeven banden / wielen ophalen van de ladder. Ja we hebben er inmiddels zeven. Tijdens het opruimen bij Eurometaal gingen we alle aanwezige banden bij elkaar zetten en even door kijken en daar kwam tot onze stomme verbazing nog een band tussen uit van de zelfde maat als de ladder. Nou daar was nummer zeven. Het nog nieuwe reservewiel was toch maar mooi mee verhuist elke keer. Mooi dat werd toch wel even prakken om deze allemaal in de bus te krijgen, maar het ging weer lukken. Bert had de poort in de oostzijde open gelaten zodat we de banden op het terrein bij Brouwer konden zetten, dan zou hij de de banden van de velgen halen zodat we weer verder konden.

Woensdag 1 juni 2011,

Hans belde met Bert, en Bert kon gelijk duwen en persenvertellen dat de banden van de velgen waren en het spul weer opgehaald kon worden. Hierna belde Hans met mij om het verhaal van Bert door te geven. Nou dat kwam mooi uit, ik was net leeg bij de oud ijzerboer en kon dus gelijk door naar de Oostzijde. Daar aangekomen natuurlijk even een praatje met Bert, en bleek er in alle banden een binnenband te zitten. Piet Schaap had het al aangegeven en dus was het meer een bevestiging dan een verrassing. De laatst gevonden band bleek tevens de beste en die gaan we bewaren als reserve wiel, dat was het de afgelopen 15 jaar ook geweest. Er was nog nooit opgereden, hij was oud maar ook nieuw. Een volgende uitdaging diende zich weer aan, nu waren de banden en de velgen gescheiden dat gaf al veel meer onderdelen maar ook meer volume. Na een beetje duwen en persen kregen we alle onderdelen toch weer in de bus. Mooi eerst maar naar huis en een happie eten. Daarna de hele lading bij mij in de werkplaats gelost, daar zal het blijven tot na de Pinkster want dan gaan de velgen naar Wikor om gestraald te worden.

 

de velgen   banden   binnenband en beschermkraag   bij Brouwer

Dinsdag 14 juni (derde pinksterdag,

Vandaag vrij gehouden voor allerlei kleine zaken waaronder het transport van de velgen naar Wikor. Op het gemakkie de velgen weer in de auto geladen en op naar Wikor. Aldaar aan gekomen eerst maar even op zoek naar de baas, nou die was gewoon op kantoor hoor. Na even bijgepraat te hebben kon ik de velgen uitladen op een in de haast aangeleverde pallet welke nabij de grote hal was gedeponeerd. Nadat de velgen waren uitgeladen kon ik mijn weg weer vervolgen, op naar het volgende klusje. De eerste ladder aktie was nu de geplande werkdag. Tot zover de ontwikkelingen deze maand.

Zaterdag 18 Juni 2011,

TEKST EN FOTO'S: HANS WESTRA

Om 10.00 uur bij de poort van Eurometaal waren aanwezig:  Cor Hoogstra, Bob Holleman, Willem Holleman, Hanneke  Holleman met dochter Tanja en Hans Westra.

 

Hanneke kwam even mee om te kijken naar ons project.

Om 12.30 uur was Piet Schaap na een fijne vakantie ook weer aanwezig.

Omstreeks 15.00 uur jawel kwamen Jan en Bas Joosten om toch nog even een paar uur te knutselen.

 

passen en meten Het bijzondere van deze dag was dat een ieder dacht: ik neem wat extra's mee voor bij de koffie en tussen door iets voor de versnapering. Dat resulteerde in een overvloed aan lekkers zoals: Appeltaart, saucijzenbroodjes, koekjes en extra stokbrood.

 

Na de koffie met appeltaart werd er gestart met de werkzaamheden.

 

Bob zoals gebruikelijk weer aan de cabine. Verheugd was Bob dat we het stukje front wat we nog misten, door Robbert Schipper was afgeleverd en kon worden ingelast. (zie foto)

 

Cor is zich deze dag gaan bemoeien met de radiator om te kijken of deze mogelijk lek zou zijn wat gelukkigeffe afdichten niet het geval is. Even alle uitgangen afgeblind en met de compressor een lichte druk in de radiator gebracht. Daarna even de oude verf en corrosie verwijderd waarna de radiator weer keurig in de zwarte verf staat.


Omstreek 11.00 uur kregen we bezoek van de Rob Manuel, die kwam kijken of zijn sponsor geld goed word besteed. Zeer tevreden is hij weer vertrokken.

 

Willem heeft het filter t.b.v. hydraulische olie geïnspecteerd bleek nog in een goede conditie te zijn. Tevens de stempelpoten gedemonteerd zodat die in de juiste kleur gespoten kunnen worden.

 

Piet bleek zeer verheugd te zijn, nadat Bob hem de zelfgemaakte rem stelsleutel overhandigde waarmee de remmen goed afgesteld kunnen worden. Deze speciale sleutel is nergens meer te krijgen en die hebben we wel nodig. Piet heeft de sleutel direct geprobeerd en is zeer tevreden.

Jan, je overall nogJan is aan het werk gegaan met een slijptol om oud plaatmateriaal van de treeplankkasten door te slijpen waarna de nieuwe beplating aangebracht kan worden.(zie foto)

Hans ook deze dag weer druk met de catering en heen en weer rijden naar de poort toch nog even een paar kleine onderdelen uit de cabine in de juiste kleur gespoten.delen uit de cabine

 

Tegen 17.00 uur werd er weer opgeruimd waarna we omstreeks 17.30 uur gezamenlijk huiswaarts zijn gekeerd.

De volgende zaterdag zal zijn op 23 juli 2011ook de voorkant knapt ernorm op.

 

38377