Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 274 gasten en geen leden online

Zaterdag 19 maart 2011


Aanwezig deze dag:

v.a. 09:45, Cor Hoogstra, Bob Holleman, Willem Holleman, Hans Westra

v.a. 12.00, Piet Schaap, Jan en Bauk Joosten tot 14.00 uur. (Piet tot 16.30 uur)

v.a. 14.00, Ben Albers, Frank Albers en Jesper Hoogland tot 15.30 uur

v.a. 14.00, Robin en Jeffrey Fahner tot 16.30 uur

 

Cor en Hans waren iets vroeger bij de poort en besloten alvast de koffie machine op te starten. Nadat Bob en Willem waren gearriveerd was de koffie ook gereed.
Er was een mededeling van de penningmeester (Hans) dat het saldo van de stichting zorgelijk begint te worden. De mogelijke donaties voor 2011 blijven vooralsnog uit, toch is het bestuur positief gestemd en verwacht medio april op enige positieve resultaten.

 

Na de koffie ging een ieder weer aan een aantal klussen verder zoals:achter onder aan de beurt


Inlassen van stukjes plaatmateriaal cabine.
stempels ook op zijn plaats
Verdere opbouw van mechanische gedeelte asvergrendeling, stempels en werking van het geheel. Want er zal nog wel het een en ander aan afgesteld moeten worden. Na de montage van alle stempels werd het weer tijd voor een rondje slingeren. En tot onze grote vreugde werden de stempels per paar vrijgegeven en vielen zoals het hoort. Yes,!!.
tot de motor zwart
Schilderen van chassis voor zover dat mogelijk was.
Schema van Daf
hoeveel draadjes ??
Inventariseren van kabelbomen zowel van het Daf systeem als van de Metz ladder.
 
Controle werkzaamheden van het motor blok, motorolie werd ingegoten en daarna moest het blok maar even draaien zodat de olie door het blok gepompt zou worden en boven in bij de kleppen rustig werd uitgestuwd. De accu's werden dichterbij gehaald en aangesloten op de bekendekabels. Daarna zorgde Piet letterijk en figuurlijk voor wat vuurwerk. Hiervan is een stukje video wat we binnenkort hier willen laten zien.

Tegen 12.00 uur kregen we bezoek van Jan en Bauk Joosten die na de gehoorde verhalen zelf ook wel eens wilde zien wat er zoal gebeurd en hoe ver we nu zijn.
Vol belangstelling en steeds enthousiaster wordend over ons project, bracht zelfs bij Jan enige beweging om, als hij de ruimte en tijd heeft, ook te komen klussen.
En mogelijk kan Jan ook zorgen voor ondersteuning, hij gaat er in ieder geval zijn best voordoen.
Lunch in de tuin
Tijdens het nuttigen van de soep en stokbrood, op ons buiten terras, zaten we  heerlijk in het voorjaars zonnetje. Daar wordt je  echt vrolijk van, maar er moest weer gewerkt worden.
Om 14.00 uur kwamen Ben, Frank en Jesper even kijken. Ben was zeer verbaast van wat er tijdens zijn afwezigheid (ziekte) al weer gebeurd is en zal mogelijk in april weer van de partij zijn.
Gaat ie goed, Hans ??

Robin en Jeffrey kwamen Opa even helpen. Jeffrey ging schilderen en Robin ging de veegwagen duwen. Nou en dat kunnen we goed zien.
Om +/- 16.30 uur werd er opgeruimd waarna we allen weer huiswaarts keerden.
De volgende zaterdag zal zijn op 23 april 2011.