Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 264 gasten en geen leden online

November 2011


Zaterdag 19 November 2011

Vandaag waren aanwezig: Ben Albers, Cor Hoogstra, Willem Holleman, Bob Holleman, Jan Joosten, Piet Schaap, Martin Valk, Jochem Valk en Hans Westra.
Cor en hans waren om +/- 09.30 bij Eurometaal aanwezig in verband met de grote opkomst deze dag van onze leden.
 

De koffie werd bij binnenkomst meteen gezet en enkele voorbereidingen voor de werkzaamheden van deze dag alvast gereed gezet, wat het verdelen van werkzaamheden vergemakkelijkt. Om 10.00 uur is Cor naar de poort om de vrienden binnen te laten.
 links 2 nieuwe, rechts 3 oude

Bij binnenkomst presenteerde Bob meteen zijn resultaat met betrekking tot het gieten van stootrubbers voor op de kleppen van de kasten (zie foto). Het is weer een bijzonder resultaat wat Bob weer voor elkaar heeft geknutseld. Verderop bij "Bob's Special", hoe maakt hij dit.
 

Na de koffie zijn we begonnen.

Ben met de schijnwerper
Ben ging aan het demonteren van de externe schijnwerper die aan de rechter buitenzijde van de cabine moet komen. Diverse onderdelen hiervan moeten even door de straalkast gehaald worden voor ze gespoten worden.

Nieuwe kabel voor verlichting 1e draden gaan er uit

Cor heeft zich weer geworpen op de elektrische bekabeling die volledig vernieuwd gaat worden (zie foto). Daarvoor heeft hij zelfs een krimptang aangeschaft. De kniptang (andere foto) doet het nog best op de oude draden, deze gingen in de koperbak.

Willem kwam nog enkele tapbouten tegen die nog in de stempelpoten gemonteerd moeten worden. Helaas lukte het niet om de tapbouten vast te draaien mogelijk zit er te veel vuil in de draadschacht. Voor de volgende keer moet er even een tap door gehaald worden zodat het schroefdraad weer beter is. Volgende keer nemen we een tap M16 mee. Sorry Willem, Hans heeft je niet vastgelegd op zijn gevoelige plaat.
 

Om +/- 12.30 uur even lunchen onder het genot van een heerlijke kop erwtensoep dit keer gemaakt door Els Albers, Els hij was lekker onze dank hier voor !!!

Eenmaal onderkast

Bob is een onderkast in elkaar gaan lassen wat hem ook deze keer weer goed is gelukt. Als de kast gereed is kan hij naar de straler.


Nieuwe profielen aan het deurframeJan heeft de slijptol weer ter hand genomen en diverse profieltjes op maat gemaakt tbv laswerkzaamheden van de kleppen onder kasten.

Piet heeft zich bemoeid met de motor waarbij hij een slechte pakking tegen kwam van het spruitstuk voor het koelwatersysteem.  De pakking moeten we laten maken en zal de volgende keer meegenomen worden.

Martin en Jochem hebben de benzinetank in zijn geheel geschuurd en in de menie gezet zodat die gereed is om in de kleur RAL 3000 te worden gespoten.

Luchtfilter behuizing, dashbordkastje, pedalen, enz

Hans heeft diverse kleine onderdelen bij elkaar gezocht die ook nog door de straalkast moet alvorens ze gespoten kunnen worden in de juiste kleur.

Om 17.00 uur, na opgeruimd te hebben zijn we weer huiswaarts gekeerd.
Van een aantal mensen deze keer, helaas, geen foto's. De fotograaf was vast erg druk, volgende keer beterschap beloofd.

De volgende zaterdag zal zijn op 17 december 2011.

 

O ja, te koop, twee Michelin banden, met binnen band en velglint,

img 0067