Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 90 gasten en geen leden online

Oktober 2011


Zaterdag 22 Oktober 2011,

Vandaag waren aanwezig: Ben Albers, Cor Hoogstra, Willem Holleman, Jan Joosten, Piet Schaap, Robert Schipper en Hans Westra.
Om 10.00 uur een vriendelijk welkom bij de bewakers van Eurometaal. Onder het genot van het aangeboden kopje koffie spraken we onze vorderingen met de bewaking door. Ze waren blij met ons schema voor de komende zaterdagen (2012) wanneer we aanwezig zullen zijn.

In de werkruimte aangekomen spraken we even de werkzaamheden voor de dag door.  En werd er ook weer even stilgestaan bij het verlies van Willem Visser, alweer 2 jaar geleden.

Robert en JanLassen maar Robert en Jan gingen zich bezig houden met het in elkaar zetten van de onderdorpel t.b.v. treeplank kasten. Het was voor Robert en Jan een hele klus om alle aangekochte profielen aan elkaar te hechten zodat het weer op een dorpel begon te lijken. Nadat Robbert het ontstane profiel had afgelast bleek dat het over de gehele lengte enigszins was krom getrokken.(jammer).  Maar daar hebben we mogelijk een oplossing voor gevonden om het gehele profiel te laten richten bij een bij ons bekend bedrijf. Later zullen we daar meer over berichten!!!

Staat toch wel in de verende wielen er aan of opWillem en Ben het aan stabiliseren van het ladderpakket op de trailer en daarna het monteren van banden en stempelpoten op het chassis.

nieuw naar een achterlicht

links achter, oude draadjes en nieuwe

Cor en Piet houden zich bezig met het aanbrengen van de nieuwe bekabeling. Een stuk nieuwe bekabeling is aangebracht, ziet er echt gelikt uit, zie foto.

Ook de grill ligt er bij !!??Kappen van de stempelsHans had de catering en enige onderdelen die gereed waren om gespoten te worden. Op de foto links: de stroppen van de benzine tank, de grill, koplamp behuizing en de kappen van de stempels.

Tegen 13.00 uur was de soep warm en kon er gegeten worden, deze keer ouderwetse erwtensoep van Cobie, lekker hoor. Helaas geen foto van.

Pootje op, handjes thuisPiet of Ben maakt de fotoNa de middag waren Willem en Ben zover om de stempelpoten te monteren op het chassis en met de gemonteerde wielen word het opbouwen echt zichtbaar zie foto's hieronder.

Ja hoor word mooieffe dichterbij nogOm 16.45, na alles weer opgeruimd te hebben sloten we de boel af.Op zaterdag 19 november 2011 gaan we weer verder. Groeten van het Team en tot gauw.

45758