Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 24 gasten en geen leden online

September 2011


Zaterdag 17 September 2011,

TEKST EN FOTO'S HANS WESTRA

Deze zaterdag waren de volgende leden aanwezig om te klussen:

Ben Albers, Bob Holleman, Cor Hoogstra, Willem Holleman, Piet Schaap, Robbert Schipper, Martin Valk, Jochum Valk en Hans Westra. Op één na de complete ploeg, Jan Joosten was helaas verhinderd.

 

inspectie door Daf fanatenBezoekers deze dag waren: Jan Bekebrede en collega met de Daf van de firma Ruig uit Oostzaan en Sander Ulendorp, oud lid van Brandweer Botenmakerstraat.

 

Bob, achter een heater (buiten dienst)

Tijdens de gebruikelijke bak koffie met cake en koek vertelden Cor ,Bob en Willem dat zij tijdens de rondleiding op de monumentendag bij Eurometaal aanwezig waren, om de toekomst van het terrein aan te horen. Hopelijk kunnen we nog een aantal jaren blijven zitten.!

Daarna ging een ieder aan de slag.

 

Cor en Bob waren zeer actief om een oude ventilator op het dak van de spuitcabine in bedrijf te stellen. Na wat gepiel met een hand vol draadjes draaide de ventilator uiteindelijk ook de goede kant op. Ondanks dit is voor onze spuiter toch persoonlijke bescherming zeer noodzakelijk. Hans ziet er dan ook spectaculair uit hoor.

 

Ben en Willem met een berg plaatwerkBen en Willem hebben zich deze dag voornamelijk ingezet om de beplating van de onderkasten te demonteren. geeft mogelijk wel problemen om dat de kasten aardig van elkaar verschillen in maatvoering.

 

Piet, wat hij doet zie je nietPiet gaat als gewoonlijk zijn gang en hield zich bezig met het monteren van onderdelen aan de radiator.

 

Martin en de achterbankMartin nam het frame van de manschappenstoelen onder handen door ze te schuren en in de menie te spuiten, zodat ze op een later tijdstip in de juiste kleur gespoten kunnen worden.

 

stempels na twee keer spuitenHans heeft deze dag de stempelpoten voor een 2e maal in de kleur RAL 3000 gespoten. Na de montage aan het chassis zal er nog een laagje over gespoten worden om kleurverschil te voorkomen.

 

Om +/- 13.00 uur was er tijd voor de soep met saucijzenbroodjes, deze keer een grote pan vol vanwege de grote opkomst.

Katinka heeft hier weer haar best op gedaan, en het smaakte weer  goed.de Ruig Daf was na twee jaar weer even ter plaatse

Na de lunch overleg, wat is onze strategie en visie m.b.t. de opbouw van cabine en kasten.

De volgende keer gaan we daar mee verder en zullen we een duidelijk plan neer leggen.

Om circa 16.45 uur is alles weer opgeruimd en gaan we weer huiswaarts.

Op zaterdag 22 Oktober 2011 zullen we weer van de partij zijn.
44772