Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 295 gasten en geen leden online

Zaterdag 21 April 2012


Op deze bijzondere dag waren aanwezig: Cor Hoogstra, Bob Holleman, Willem Holleman, Jan Joosten, Ron Swart (fotograaf - www. dichtbij .nl) en Hans Westra.

HA 8083 (863 voor de oudjes)

 

Na enig overleg begin van de week om de autolaadkraan van de HA 8083 te mogen gebruiken om de cabine weer op het chassis te zetten was er toestemming en een sleutel van Post Noord. Het voertuig moest opgehaald worden uit Wormerveer alwaar hij gestationeerd is, daarvoor moesten wij wat vroeger dan normaal op pad gaan.

Cor en Hans hebben het voertuig opgehaald en waren daardoor ook wat vroeger op bestemming, niet erg want de koffie kon al vast worden aangezet. Om exact 10.00 uur was de rest van de leden ook aanwezig en nadat ze de autolaadkraan zagen staan kwamen de glimlachen op de gezichten.

Het zal toch niet waar zijn!!!!


in de kraanJawel de cabine word vandaag weer op het chassis gehesen. Dit moet gebeuren om de nieuwe portieren goed te kunnen afstellen, zodat zij perfect in de opening en slotplaten vallen.

de HA 8083 naart de AL 626Ook waren we verheugd dat Ron Swart met zijn camera's aanwezig was om het vast te leggen en mogelijk te plaatsen op de site van www.dichtbij.nl


Snel werd de koffie naar binnen gewerkt om te kunnen starten met de hijswerkzaamheden.


de stuurstang door het gaatje a.u.bCor en Hans hadden bedacht dat, Cor en Willem zich met de cabine bezig zouden houden en Jan kon dan alvast van de gestraalde kasten het materiaal in meten. Om zodoende een overzicht te krijgen van wat we nodig hebben om de kasten te restaureren.

Bob kon zich dan weer bezig houden met diverse las klusjes en Hanshet dashbord paneel (op de kop) ging diverse onderdelen behandelen in de spuiterij waaronder de motorkap.Dat liep toch wat anders, natuurlijk waren we alle 5 druk met de cabine en nadat hij op zijn vertrouwde chassis stond kwam er weer rust en ging een ieder aan zijn werkzaamheden voor de dag.


Bob was in de afgelopen weken weer zeer druk geweest met het stralen en spuiten van kleine onderdelen, waaronder het  dashboard  montageplaatje t.b.v. diverse metertjes, het handschoenen kastje wat weer in de cabine geplaatst moet worden en de pedalen, ze zien er weer als nieuw uit. Top hoor Bob.!!
 

meten maarJan heeft toch nog al het materiaal in kunnen meten zodat we eerst een puzzel gaan maken om het een ander zo gunstig mogelijk uit de beschikbare platen te kunnen knippen en dan dat kunnen gaan bestellen.
 

Cor heeft gelukkig nog enkele nieuwe bekabelingen kunnen aansluiten en uitzoeken, wat een heel karwei is.
 

Willem heeft nieuwe schroefdraad gesneden in de stempelpoten voor de vergrendeling zodat de boutjes er ook weer soepel indraaien.
 
de motorkap in kleur

Hans heeft de motor kap weer in de originele kleur gespoten. Hij word er steeds beter in hoor.
 

Tevens willen wij langs deze weg Herman Meijer, Pieter Correl hartelijk bedanken voor het gebruik van de HA 8083.
 

Ook Ron zwart bedankt voor het vast leggen van deze toch wel historische gebeurtenis.
 


niet aan de cijfertjes draaien !! Op de valreep komt er dan nog een mail van Bob binnen, even een blik werpen. Oeps !!, net voor vertrek zaterdag vroeg Bob de kilometerteller mee om die eens goed te  reinigen. Nou bij deze de plaatjes die hij deze zondag maakte van de gedemonteerde kilometerteller. Ziet er weer gelikt uit.

59142 - 539