Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 44 gasten en geen leden online

Zaterdag 18 Februari 2012


Deze dag waren aanwezig: Cor Hoogstra, Bob Holleman, Jan Joosten, Willem Holleman, Martin Valk, Jochem Valk en  Hans Westra.

Lastige plek

 

Cor en Hans waren iets vroeger dan de afgesproken tijd, wat weer goed uitkwam voor Willem. Die kon gelijktijdig mee naar binnen om de koffie alvast aan te zetten.

 

Jan en Bob waren stipt op tijd en daar stonden ze dan voor de poort. Maar met één telefoontje hebben we met spoed de poort voor hen geopend.

Na de koffie heeft een ieder zijn werkzaamheden voor deze dag opgepakt.

Zo werd direct de nieuwe water tank ( +/-500L) gecontroleerd. De oude moest vervangen worden omdat die tank door de vorst is stuk gevroren. Gelukkig is de rest van het leidingnet en de toiletgroep heel gebleven wonder boven wonder.
 Effe heet stoke

Cor en Willem gingen samen aan het uitdeuken van nog enkele vervelende deukjes  in de cabine. Daarvoor was een lasapparaat meegebracht om de deukjes te verwarmen en met koud water af te koelen waarna het materiaal gaat krimpen en de spanning uit het materiaal verdween. De En koud makenbewerkte plekken werden schoon geschuurd en lekker in de plamuur gezet. Goed gelukt mannen.Bob stortte zich op het in elkaar lassen van een van de onderkasten (de tweede inmiddels) met de benodigde uitsparingen. Daarbij heeft Bob even een klein stukje oud materiaal voor gebruikt wat goed is gelukt.

Jan heeft de sloten, scharnieren en rubbere onderdelen gedemonteerd van de motorkap zodat die klaar is om te stralen.

Vervolgens is Jan heel druk geweest met

Schuren en slijpen

het vlak schuren van de laspuntjes op het cabinedak en demonteren van plaatwerk en diverse onderdelen van de tussenkasten. Deze staan nu ook klaar om te worden gestraald.
Vrijdag 24 februari gaan de kasten op transport en zullen voor de volgende knutseldag hopelijk weer terug zijn.
 
Martin en Jochem vonden hun bezigheid in  het oppoetsen van de handgrepen en

Ja hoor, poetsen maar

de daarbij behorende schalen die, wanneer ze straks gemonteerd moeten worden, weer mooi glimmen.

Tevens is met het bestuur een jaarlijkse vergadering gepland wat wij als stichting wettelijk 1x per jaar moeten doen.Deze vergadering is gepland op 05 maart 2012.
 
Volgende werkdag zal zijn op 17 maart 2012, tot dan.
 
52403 - 357

Bob met de tweede onderkast klein stukje oud maar nog goed