Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 245 gasten en geen leden online

Zaterdag 17 november 2012


Aanwezig waren: Ben Albers, Cor Hoogstra, Bob Holleman, Jan Joosten en Hans Westra.
 
Een zeer koude mistige dag voor de binnenkomst van Sinterklaas, gelukkig hoefden wij nog niet aanwezig te zijn met de ladder. Maar de Blusboot, Protector en de Hoogwerker stonden weer paraat om de Sint te verwelkomen.
 

Wel is het de Stichting Bestuur gelukt om het wagenpark uit te breiden. Door een gift van Tate & Lyle Netherlands, een ware motorspuit aanhanger (500 ltr/min). Het is een oud motorspuitje wat +/- in de jaren 50 moet zijn gebouwd en is aangeschaft. Dat word nog zeker uitgezocht, wel is hier weer het grappige van dat een paar oud-leden op dit motor spuitje hun pompbedienaar diploma hebben behaald.
 
Vandaag heeft Bob een collega / kennis meegenomen die bekent is met overhead deuren.En het is gelukt de schuifdeur gaat weer elektrische open en dicht. Dit is erg makkelijk bij het verlaten van het pand er hoeft nu niet meer omgelopen te worden om het gebouw af te sluiten. Cor neemt dit nog even op met het Front Office Brandweer Zaanstad zodat zij het ook weten.
 
Verder moest er in de ochtenduren hard geschuurd worden aan de cabine om deze zover gereed te krijgen dat de eerstelaag grondverf aangebracht kon worden. Dat was een duidelijke klus voor Jan en Ben. Ik wist niet dat deze twee zo goed op elkaar zijn ingespeeld, bedankt mannen. Dat lukte inderdaad en na de middag ging de eerste laag grondverf op de cabine, en is Hans voorzien van een ademlucht masker overdruk en flessen met frisse lucht. Dat is goed te doen met overdruk geen last meer van chemische luchtjes dus kom maar op met allerlei spuitwerkzaamheden.
 

 
 
 
Bob hield zich verder bezig met plaat materiaal vernieuwen van de kasten nadat de hefdeur weer inwerking was gesteld. Als je Bob dan weer ziet klussen denken we vaak wat zijn ogen zien maken zijn handen geweldig.
 
Omstreeks 17.00 uur werd er opgeruimd en weekend vieren. De volgende klusdag zal zijn op zaterdag 22 december nog net voor de feestdagen!!
 
76043

images/stories/2012/2012-11/IMG_0044.jpg