Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 256 gasten en geen leden online

Zaterdag 15 september 2012


We dachten, we gaan op 15 september klussen in plaats van 21 September in verband met de Dam tot Dam loop.

kantelen maar

Bleek dat op het terrein van Euro Metaal de Smaak Explosie werd gehouden.
Maar we konden rustig met 4 aangekomen leden door de poort om te starten met de klus dag.

 

Aanwezig waren: Ben Albers, Willem Holleman, Cor Hoogstra en Hans Westra.

 

Na de koffie zijn Willem en Cor zich bezig gaan houden met de cabine die, nu zoals jullie op de foto kunnen zien, opgesteld is op een draai chassis waarmee we de cabine kunnen draaien. Dat is makkelijker, voorde klussen die aan het dak moeten gebeuren maar ook om de onderzijde van de cabine goed in verf te kunnen zetten.

 

De installatie hebben we geleend van Bob Holleman en moet zonder beschadigingen en verf resten weer terug naar Bob als de klussen geklaard zijn.

 

De bevestiging moest even beter Bob heeft daarvoor een 4 tal bussen geconstrueerd die geplaatst moesten worden tussen cabine en chassis om een starre verbinding te verkrijgen.Daarvoor moesten de rubbers gedemonteerd worden van de cabine, die zaten al zo'n 40 jaar vast dus dat ging niet gemakkelijk. Maar is uiteindelijk gelukt en staat de cabine een stuk steviger zie foto's.

 

Om +/- 13.00 uur soep met een saucijzen broodje van Willem.spatbord in de grondverf

 

Ben en Hans hebben de gehele dag staan schuren en aan het einde van de middag toch nog even de geschuurde onderdelen in de grondverf kunnen zetten.

Al gaat het wel heel snel, de bodem van de bus grond verf is al inzicht en dan moet de cabine nog gedaan worden maar misschien kunnen we nog een bus???

 

Nou dat word nog wat, na de uitspraak dat in januari de ladder na 5 jaar eind 2012  weer zal rijden ?????
effe een dagje kloppen en klaar, hahaOndertussen word door Bob hard gewerkt aan het laatste portier. Een paar foto's nog toegevoegd.

Linker voor potier, bijna klaar