Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 109 gasten en geen leden online

Zaterdag 3 Augustus 2013


Aanwezig waren deze dag: Joop Feij (BEBa), Bob en Willem Holleman, Cor Hoogstra, Jan en Willem Joosten, Piet Schaap en Hans Westra

 

De koffie was vandaag wat later, nou ja hans was wat later. Na de koffie en het werk te hebben verdeeld zijn we aan de gang gegaan.

 

 
Joop was vandaag aanwezig omdat de bij ons gestalde ladderwagen voor de keuring moet, dus die had z’n handen vol deze dag. Toch heeft Joop ons nog geholpen met diverse hand en spandiensten.

 

 
Bob heef enkelen onderdelen zoals de ruitenwissermotortjes opgeknapt en mee terug genomen zien er weer als nieuw uit, tevens heeft Bob een paar originele schakelaartjes weten te bemachtigen voor de aansturing van de genoemde motortjes.

Bob ging zich vandaag bemoeien met de onderkasten die in de grondverf gespoten moeten worden daarvoor heeft Cor grondverf mee gebracht.

Moet nog wel de juiste verhouding van verf, harder en verdunning gezocht worden maar dat is Bob gelukt waarna hij de verf spuit ter hand heeft genomen. (zie het filmpje op You tube.nl)

 


Willem Holleman heeft zich als van ouds op de portieren gestort om het raammechanisme in het rechter voorportier te monteren wat niet geheel probleem loos verliep, maar toch grotendeels is gelukt.
 

Tevens heeft Willem aangegeven aan betreffende leden dat er nieuwe schroeven en bouten moeten worden aangeschaft anders staan we de volgende keer echt stil met assembleren van de portieren. Nou dat is niet tegen dovemans oren gezegd dus de schroeven en bouten zijn direct besteld, goed Willem bedankt vriend *(grapje)

 


Willem Joosten met Broer Jan hebben zich deze dag geconcentreerd op het houtwerk wat weer in de cabine gemonteerd moet worden waar aan het hemeltje vast komt te zitten.

Zie foto’s, het is Willem en Jan gelukt nu het hemeltje nog en dat is inmiddels besteld bij de hr. G Hekking te Heino per mail.

 


Piet heeft zich bezig gehouden met natuurlijk de motor en zijn onderdelen zoals het monteren van het luchtfilter zie foto.

 


Cor druk druk met de kabelboom volledig geconcerteerd en niet meer op onze planeet is Cor aan het monteren van de draadjes gegaan.

Dat is een heel secuur werkje kunnen we dus goed aan Cor overlaten we hebben dan ook geen kind meer aan hem.

 


Hans druk met heen en weer rijden dan moest hij weer even naar huis dan kwamen er weer bezoekers die hij op zijn manier heeft rondgeleid nou nou het is me een gedoe zo de hele dag bezig zijn.
 


Maar om 17.00 uur hebben we er een punt achter gezet de volgende klusdag is op 31 augustus. Boven de dakbekleding voor de binnenkant.

 

En Katinka even niet vergeten de SOEP was lekker de pan was met de kortste keren leeg, dat betekend toch wel wat!!!!

 
110086