Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 279 gasten en geen leden online

Zaterdag 6 Juli 2013


Aanwezig deze dag: Willem en Bob Holleman, Cor Hoogstra, Jan Joosten, Piet Schaap en Hans Westra.
 

Allemaal weer op tijd bij de poort en ja daar is Cor weer, terug van een overheerlijke vakantie op de Azoren waar Cor en Katinka van alles hebben meegemaakt.
 

 
Maar vandaag is het een bijzonder mooie dag en werd het tuinmeubilair naar buiten gebracht, waar onder de ochtend zon een heerlijk kop koffie werd genuttigd en naar de vakantie verhalen van Cor werd geluisterd. Het werk werd verdeeld:
 

 
Bob even wat schuurwerk aan de binnen plaatjes van de voorportieren waar enkele druipers na het spuitwerk waren ontstaan, na het schuurwerk kon Hans ze even weer mooi opnieuw spuiten en dat is gelukt. De laatste onderdelen van het dashbord zijn ook gepoetst / schoongemaakt. Zodat de volgende keer de kabelboom terug kan in de cabine.
 

 
Cor en Willem druk doende om de achterkasten die zover gereed zijn om in de grondverf te worden gespoten, eerst even te passen of alle maten nog wel kloppen. Daarvoor is de kast even op het chassis geplaatst. Gelij konden we even kijken naar het herplaatsen van het ladderpakket. Doen we eerst de kasten en dan het ladderpakket, of juist andersom ??
 

 
Hans heeft de rest van de onderkasten in de ruimte geplaatst waar ze de volgende zaterdag in de grondverf worden gespoten, na eerst met de stofzuiger alle stof te hebben opgezogen zodat na het spuitwerk een gladde ondergrond wordt verkregen.
 

 
Jan bemoeide zich met het houtwerk wat straks weer in de cabine moet worden geplaatst allemaal kleine board strookjes op maat zagen is een heel karwei, dat is jan wel toevertrouwd (precisiewerk). 
Hij had dat graag gedaan met broer Willem maar die was helaas niet aanwezig, mogelijk de volgende zaterdag gaan ze samen daarmee verder.
 

Piet heeft zich kostelijk vermaakt om diverse onderdelen bij elkaar te zoeken en onderdelen die gemonteerd konden worden gemonteerd, geeft zichtwerk. Helaas geen foto van Piet.
 

 
In week 28 zal Cor even contact leggen met het bedrijf wat voor ons het spuitwerk heeft verricht om 3 portieren die iets van kleur afwijken opnieuw in kleur te spuiten.
 

Tegen 17.00 uur kwam de dienstdoende weekenddienst van de brandweer langs, met als bevelvoerder Raymond Ceulen. Gelijk even gekeken of onze watertank nog voldoende water bezat. Dat was niet het geval, waarna even de slang werd uitgerold en de tank weer is bijgevuld.
 

De Dames en Heren van de weekenddienst worden door ons dan ook van harte bedankt voor hun joviale medewerking.

De volgende werkdag is volgens de planning, in de agenda.


Boven: een ruitenwissermotor op de operatie tafel.

 103391