Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 450 gasten en geen leden online

Zaterdag 8 juni 2013


Aanwezig deze dag: Willem Holleman, Cor Hoogstra, Jan en Willem Joosten, Martin en Jochum Valk, Piet Schaap en Hans Westra.

Geïnteresseerde gasten deze dag waren Frank Houniet, Ron Swart en George Kuntz senior.

 

Omstreeks 09.30 uur, jawel een aantal zeer zenuwachtige leden aan de poort, zelfs waren er al leden door gereden naar gebouw 430.

En jawel daar kwam het Transport Bedrijf F. Houniet de hoek om met een gigantische mooie DAF truck met kraan en oplegger, op zijn rug de cabine in de kleur RAL 3000.

Wat een feest, rustig doorgereden naar gebouw 430 waar het spektakel zal plaats vinden. De cabine terug op zijn vertrouwde chassis om er de eerste 40 jaar niet meer van af te hoeven.

Zoals gebruikelijk zouden we starten met koffie en gebak maar de leden bleven maar om de cabine heen dreutelen. Eerst dit, dan dat, dan maar het stuur monteren en naar buiten met het chassis.

Hehehe de grootste druk van de ketel, nu maar eerst even koffie met gebak ondertussen neemt Ron Swart diverse foto’s en film voor www dichtbij nl

De coördinator deze dag is Cor, hij heeft ook de totale regie en dat kan hij als geen ander, na overleg hoe het geheel wordt aangepakt wordt door Frank de auto op zijn plaats gereden en de kraan uitgepakt waarna het echte werk kan beginnen, zie de foto’s

Na +/- 1.5 uur staat de cabine op chassis klaar om naar binnen te worden gereden.
 

Eenmaal binnen konden we de cabine definitief vast zetten op het chassis en kon Frank rustig zijn kraan weer inpakken om weer bedrijfsklaar te zijn voor de volgende klus (maandag)

We willen langs deze weg Frank nogmaals hartelijk bedanken voor de zorg van het transport en bijbehorende takelwerk.

Helaas moeten we toegeven wat Jan al eerder had gezien, dat er kleur verschil is tussen de al eerder gespoten portieren, gril en de cabine. Na wat gediscussieer heeft Cor even contact gezocht met het bedrijf die het spuitwerk heeft uitgevoerd en ons probleem gemeld.

Gelukkig kunnen we de portieren en gril terug brengen en zal het kleur verschil worden verholpen.

Wat we ook te melden hebben is dat de door Bob in elkaar gelaste onderkasten weer terug zijn van het straal Bedrijf Los uit Oudekerk a/d Amstel, die de afgelopen week de kasten heeft gestraald. Cor heeft de kasten weggebracht en afgelopen vrijdag weer opgehaald, gestraald en in de epoxy zien ze er weer schitterend uit.

Jan heeft ze vandaag dan ook behandeld met verschillende korrelgrote schuurpapier en zijn nu gereed om in de grondverf gezet te worden.

Piet die deze speciale dag ook weer van de partij was is zich gaan bemoeien met de montage van pendalen, rem en koppeling. Piet heeft er zin in nu de cabine weer op zijn plaats staat is er voor hem weer genoeg werk te doen.

Tevens kwam het goed uit dat Jochem deze dag er weer even was en heeft Oom Piet dan ook goed geholpen met zijn gereedschap en zaklantaarn.

Tegen 16.00 uur zijn de oud-leden Botenmakerstraat richting douche gegaan want ja om 16.30 uur start namelijk de BBQ.

De rest van de leden hebben opgeruimd en zijn omstreeks 17.00 uur huiswaarts gekeerd hopelijk kunnen we nu weer rustig slapen.

Het was weer een enerverende dag, en zo komen er zeker nog meer nu we echt aan het opbouwen zijn.

 

De volgende klusdag is op 06 juli 2013.