Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 254 gasten en geen leden online

Zaterdag 26 Oktober 2013


Aanwezig deze dag : Cor en Rick Hoogstra, Bob en Willem Holleman, Jan en Wim Joosten, Piet Schaap en Hans Westra.
 

Om 09.30 uur Koffie en werk verdelen zoals we iedere zaterdag doen.

Cor en Bob hebben samen even de roldeur weer in orde gemaakt en dat is wel fijn. We kunnen dus weer met de sleutel de roldeur openen.

 
Willem en Wim samen even kijken wat is er nog nodig om de uitlaat verder vast te bevestigen, daarna is Wim het achterschot gaan plaatsen in de cabine. Ja nu waren er genoeg schroefjes.

 
Rick een heel secuur werkje is de bank gaan afplakken, want na overleg zijn we het eens dat ook de manschappen bank in de kleur beige gespoten moet worden, staat mooi bij het totaal plaatje van het interieur.

 
Willem is de onderdelen van de achterportieren gaan verzamelen om ook die af te monteren zodat ze weer gemonteerd kunnen worden (Cabine)

 
Dat Wim bezig was met de montage van het achterschot in de cabine rees de vraag bij Wim hoe wordt de onderzijde eigenlijk vast gezet.

 
O jee, wat bleek dat de achterzijde van de manschappenbank eigenlijk eerst gemonteerd moet worden, maar die stond nog in de grijze verf.

 
Dus met enige spoed is Jan gauw gaan schuren waarna Hans hem in de beige kleur heeft gespoten de bank kan de volgende zaterdag worden vastgezet.

 
Ook is de onderkast in de kleur beige gespoten na intensief schuurwerk van Cor en kan dus ook de volgende keer gemonteerd worden.

 
Rond een uur of 12.00 uur kregen we nog even bezoek van de hr Bekenbrede met de DAF 1600 van de Firma RUIG uit Oostzaan.

 
Zo konden we meteen even kijken hoe de gril gemonteerd is want bij onze DAF ontbreekt namelijk een beugel waar de gril zou moeten opstaan en geborgd met 2 pennen, maar er is bij ons dus niemand die weet waar dat onderdeel gebleven is vermoedelijk was het al weg bij het ophalen uit Ulicoten in 2003 ?????

 
Maar nu weten we hoe het zit en wat er nodig is, dus ook dit gaat ons lukken.

 
Na de soep en saucijzenbroodjes is er nog flink door gepakt en kunnen we terug kijken op een tevreden zaterdag waarin een ieder weer zijn energie kwijt kon.

 
 

Tot slot, hierboven, nog twee foto's van de treeplankkasten die hun voltooiing naderen.


De volgende Zaterdag zal zijn op 23 November als ik het goed heb.

123967