Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 244 gasten en geen leden online

Zaterdag 12 April 2014


  

Aanwezig waren : Cor en Rick Hoogstra, Jan Joosten, Bob Holleman en Hans Westra

 

Bij aankomst bleek dat we onverwachts bezoek hadden van Henk Fraaij (oud) lid Brandweer Oostzaan.

 IMG 1143

 
Gezellig, Henk heeft de ladder bewonderd en een paar vragen i.v.m. het opknappen van de Commer (een oude Tank Auto Spuit uit Oostzaan) mogelijk kunnen wij daar binnenkort een antwoord op geven.

 

Helaas konden een paar trouwe leden deze dag door allerlei omstandigheden niet aanwezig zijn.

 IMG 1142

 
We zijn begonnen om diverse lekkages met de remmen op te lossen, want ja als het pakket er binnenkort wordt opgeplaatst moet de ladder wel kunnen remmen.

 IMG 1148

 
Maar we zijn er van overtuigd dat we snel hulp zullen krijgen van  Piet die natuurlijk de specialist is op het gebied van de motor en remmen. Wel hebben we een nieuw kleppendeksel pakking gemaakt en gaan er vanuit dat het deksel nu dicht is, ook is de lekkage verholpen van de benzinepomp, boutje los.

 IMG 1152

 
Dus na de koffie onder de auto en lekjes zoeken in het remsysteem en ja we hebben er een aantal kunnen traceren en kunnen oplossen de koperen ringen van de banjo bouten waren gewoon te oud en zijn vervangen voor nieuwe.

 

Toch blijven er nog een 3 tal lekjes over Bob gaat kijken of hij daar een oplossing voor kan bedenken.

 

Helaas is de onderdelendag verplaatst van 5 april naar 26 april dus hebben we  geen nieuwe onderdelen kunnen aanschaffen.

 

Verder waren Jan en Rick druk met het afmonteren van de dekplaat op de kasten wat er nu perfect uitziet de kasten zijn dan ook nu definitief op het chassis geplaatst, zie foto. Jan, Rick en Bob een stukje werk waar we trots op kunnen zijn.

 IMG 1151

 
Cor heeft zich in het begin van de week druk gemaakt met de roldeur die niet meer elektrisch te bedienen was, maar door Cor zijn inventiviteit is dit probleem de wereld uit en kunnen we weer normaal gebruikmaken van de roldeur. Ook is Cor druk geweest met de bedrading, weer een aantal elektrische appendages voorzien van stroom en doen het ook nog, zoals de claxon wat we duidelijk een paar maal hebben moeten aanhoren.

 IMG 1154

 
Bob is een groot deel van de dag in de verfspuitruimte geweest, heeft een aantal onderdelen in Brandweer rood gezet.

 IMG 1145

 
Toch was het weer een leuke dag zo met z’n allen, jammer was wel dat er geen saucijzen broodjes waren.

 

De volgende klus dag is 10 mei  (Prettige paasdagen)

 IMG 1156


150324