Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 277 gasten en geen leden online

 Zaterdag 20 December 2014


Aanwezig: Bob en Willem Holleman, Jan en Wim Joosten, Martin en Jochem Valk, Cor Hoogstra en Hans Westra.


Om 9.30 uur waren we aanwezig om de laatste klus dag mee te maken. Maar eerst even de vermelding van onze eerste plaats bij de DEKA Wensput Aktie, waar we toch maar even een mooi bedrag mee hebben gewonnen, en nogmaals een ieder die ons met deze Aktie heeft gesteund, hartelijk bedankt.


Bob had enkele hoge drukslangetjes mee, handig als we later het hydrauliek van de ladder weer gaan monteren, maar voorlopig eerst demonteren van het juk op de wieg.


Wat een behoorlijke klus is om het juk los te krijgen, Cor heeft even een mail naar de onderhoudsman van METZ gestuurd met de vraag hoe we het  moeten demonteren  maar nog geen antwoord.


Ook is Martin met Jochem er met een T.A.S. om water te geven aan de stoom cleaner zodat we het (1e ) laatste ladderdeel schoon kunnen spuiten.


Wim Joosten trok zonder blikken of blozen zijn waterbroek aan en na het aansluiten van de slangen en stroomkabel kon Wim zich weer uitleven.


Na enkele uurtjes bezig te zijn geweest ziet het laatste deel er ook weer vetvrij  uit en kan de vertegenwoordiger van de Firma WIKOR bij ons langs komen om een prijs met ons af te spreken.


Alle ladder delen stralen en van een mooie zilver grijze coating voorzien want dat willen we graag, hopelijk gaat dat binnenkort lukken.


Ja het demonteren van het juk heeft vandaag alle aandacht, met z’n allen is het wel zo handig 2 weten er altijd meer dan 1 en zogezegd aan het werk.


Na een constructie bedacht te hebben door een stuk gaspijp aan de tap as te lassen waarmee we de tap as mogelijk kunnen draaien (kracht x Arm) was dat niet zo.

Jammer genoeg lukte dat dus niet, maar Bob heet geen Bob als hij niet op een ander idee komt. En wel hoor slijp maar een stukje van de bovenzijde tap as af mogelijk kunnen we dan wat zien.


Dus Willem de flex ter hand en samen met Jan aan het slijpen en ja dat geeft wat meer duidelijkheid


Na een dag ploeteren en zweten hebben we het toch weer voor elkaar al moet er wel een nieuwe tap as worden gemaakt oke’ dat moet dan maar !!


Zie de foto’s hoe we het geheel hebben gedemonteerd, (alle foto's in de Gallary) en we nu in 2015 weer een flinke stap voorwaarts kunnen maken.


Voor  een ieder die ons in 2014 hebben gesteund een gezonde en veilige start in 2015 en we gaan er vanuit dat de sponsoren en donateurs ons ook in 2015 weer zullen steunen.


Prettige feestdagen, de eerste klusdag in het nieuwe jaar is op zaterdag 17 januari 2015.

 

 199308