Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 473 gasten en geen leden online

 

Zaterdag 15 februari 2014


Zaterdag 15 februari was het weer zover, alweer de tweede klusdag van 2014.

Aanwezig: Hans Westra, Bob en Willem Holleman, Cor en Rick Hoogstra, Wim Joosten, Martin en Jochum Valk, Piet Schaap.

Om half tien komen we aan bij Eurometaal en zien we dat de brandweer al druk aan het oefenen is op het buitenterrein. Binnen treffen we Wim al aan die deze ochtend vroeg van de partij is.


Tijdens de koffie worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Er is een sponsor gevonden voor de 22 liter koelvloeistof en ook is er remvloeistof aangeschaft zodat deze systemen ook afgerond kunnen worden. Na de koffie, en door Jochem zelf gemaakte taart, gaan we aan de slag.


Samen met Wim ga ik aan de slag met het schuren van de achter kasten. Deze moeten nog een aantal keer gespoten worden en om ook dit volgens plan te laten verlopen moet het schuurwerk ook gewoon doorgaan. Na het schuren neemt Wim nog de plamuur ter hand om de laatste oneffenheden weg te smeren.


Cor gaat verder met de bedrading in de cabine, dit is al in een afrondende fase aangekomen en het dashboard kan dan ook al bijna dicht.

Hans houdt zich bezig met het monteren van de rubbers in de voorportieren. Iets wat nog meer voeten in de aarde had dan vooraf gedacht. 

Willem houdt zich bezig met het plaatwerk rondom de voorkasten en ook de sierlijsten die daarbij horen. Tussendoor vind Willem nog een gaatje om de uitlaat nog van een sportief mondje te voorzien.


Jochem gaat lekker aan het poetsen van de sierlijsten en Martin houdt zich bezig met de bekleding in de cabine.


Bob heeft zijn lasspullen meegenomen en legt de laatste hand aan de middenkast die nu klaar is om naar de straler gebracht te worden.


Halverwege de ochtend komt Piet binnen en hij gaat aan de slag met het remsysteem.


Om half één gaat de bel voor de lunch. Een lekker soepie en een warme saucijs gaan er altijd goed in. 

Na de lunch pakt iedereen zijn werkzaamheden weer op en help ik Cor met het vervangen van de oude bedrading.


Piet geeft aan dat het remsysteem klaar is om gevuld te worden en samen met Cor gaat hij hiermee aan de gang. Na het vullen blijkt helaas dat bij het linker voorwiel nog een lek zit. Inspectie blijkt dat een stuk leiding vervangen dient te worden. Bob gaat hier thuis mee aan de gang. 

Rond half 4 houden Hans, Wim, Martin en Jochem het voor gezien. Helaas lopen we door de afwezigheid van Hans nog wel een bakkie koffie mis, dat nemen we voor lief. 

Het eind van de middag wordt gevuld met het nalopen van het remsysteem en het vullen van de koelvloeistof. 

Rond de klok van vijf vertrekt de rest van de ploeg ook richting huis. 

Al met al weer een productieve dag. 

Rick

 142059