Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 255 gasten en geen leden online

 

 Zaterdag 18 Januari 2014


 

Aanwezig: Bob en Willem Holleman, Cor en Rick Hoogstra, Martin en Jochem Valk, Jan Joosten, Piet Schaap en Hans Westra.

 
De eerste zaterdag van het Nieuwe jaar en nieuwe ideeën. Zo heeft Cor in de dagen voor de knutseldag even de midden kast opgehaald uit de Bob fabriek zodat we de kast even op het chassis kunnen zetten, met de rest van de kasten er omheen, om te kijken gaat het geheel wel weer aan en in elkaar passen. 

IMG 0965

 
Nou aan de foto’s te zien gaat dat  lukken !!!

 
Jan en Rick zijn het rechter spatbord op zijn plaats gaan monteren waardoor de cabine er weer een beetje origineel uit gaat zien.

 
Bob, nadat de kasten op het chassis aan elkaar waren gekoppeld  weet nu precies waar wat af moet en op welk punt er een strookje aan gelast moet worden. Dus de hele dag weer lassen om de midden kast gereed te krijgen om naar de straler te brengen. Maar eerst moeten we even contact met de firma  Los opnemen wat het stralen gaat kosten en wanneer kan hij de werkzaamheden kan uitvoeren.

 
Jochem, ja die had nog wat poetswerk en is daar weer enthousiast mee doorgegaan. Ook vader Martin is actief bezig geweest zoals het opmaat snijden van de rubberen matten voor in de kasten, goed gelukt Martin.

IMG 0975
IMG 0976

 
Nadat Piet ons weer kwam versterken is hij de kachel gaan monteren, diverse slangen, kokers afdek plaatjes enz enz.  moesten weer bij elkaar gezocht worden. Maar alles kwam weer te voorschijn zodat Piet aan de montage kon beginnen. Helaas geen foto van Piet.

 
Willem zoals altijd gaat zijn gang en heeft de achterportieren nu geheel afgemonteerd klaar om aan de cabine te bevestigen. Scharnierpennen moeten nog wel even in de kleur gespoten worden. Ook heeft Willem samen met broer Bob de zijruiten in de cabine gemonteerd, als je dat ziet hoe Bob dat nou weer geflikt heeft valt je mond open. De zijruiten bestaan namelijk uit plexiglas en ja hoe maak je nu die ronding er weer in, nou gewoon een mal maken en even nakijken wat de temperatuur moet zijn om het plexiglas te buigen en gaan. Zie foto (geweldig)

IMG 0983 

Zo mooi als deze ruiten zitten kunnen ze in de DAF Fabriek nog wat van leren !!!

 

Ook is er tijdens de lunch, waar de soep niet zo heet is gegeten als hij werd opgediend is, een aardige discussie ontstaan van wanneer gaan we het ladderpakket oppakken en weer op het chassis plaatsen. Eerst maar contact proberen te krijgen met Rozenbauer / Metz in KarlsRuhe of zij ons kunnen helpen /adviseren waar we moeten beginnen met de restauratie van het pakket.

 
Afgesproken is dat we een  plan van aanpak gaan maken,  contact zoeken met Frank Houniet om misschien, eind maart een poging te wagen om het ladderpakket op het chassis te plaatsen. En daar hebben we een zware kraan voor nodig we schatten het pakket op zo’n 6 Ton !!

 
En hebben we  nog even een nieuwe groepsfoto gemaakt helaas ontbreken Ben Albers en Wim Joosten.
Maar vlnr staand Rick, Bob, Jan, Piet en Martin. Inde knieën vlnr Hans, Jochem, Willem en Cor.

Om 17.00 uur...   naar huis de volgende zaterdag is 15 februari.

 137867