Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 32 gasten en geen leden online

Zaterdag 7 juni 2014


 
Aanwezig: Cor Hoogstra, Willem Hollenman, Henk Fraaij, Piet Kuiper en Hans Westra

 
Tevens was er deze dag weer bezoek, de DAF van de firma RUIG  chauffeur de hr Bekebrede met aanhang waaronder zijn zoon.

 
Na de feestelijke koffie met tompoes die Henk F had meegenomen zijn we de werkzaamheden gaan verdelen.

 
Henk F en Piet K die gaan met enig enthousiasme aan de Commer Oostzaan, om de remmen weer gangbaar te maken.

 
Nou voor de ploeg van de ladder was het  deze keer niet zo moeilijk we waren met zijn drieën dus, de belangrijkste taak de oplegger met ladderpakket weer veilig op de banden zetten.

 
Daar is wel een gedegen communicatie voor nodig nou dat is gelukkig geen probleem goed luisteren naar elkaar dan heb je zo al 80 % gewonnen.

IMG 1239

 
Eerst zijn door Cor de banden al eerder in de week op spanning gebracht maar nog niet voldoende dus werd de grote compressor van stal gehaald, om meer druk in de banden te brengen.

 
Rustig aan zie foto’s zijn we eerst het pakket naar het midden van de oplegger gaan verplaatsen d.m.v. hefkussens die we tot onze beschikking hebben ook dat vergde veel geduld en overleg, is dus goed gelukt.

IMG 1238

Om 12.30 uur het pannetje soep van Katinka,  ja ieder een 2e bordje en lekker buiten in het gras.

 
Na de lunch ja het grote werk de oplegger verplaatsen naar het gangpad waar hij dan gereed zal staan om hem op 14 juni met een kraan van HOUNIET TRANSPORT op de onderwagen te zetten.

IMG 1247

 
Om +/- 16.30 uur staat de oplegger in het gangpad en konden we het vieren, gebak met slagroom. (geen foto)

IMG 1249

 
Dat was de hele dag met drieman druk om de oplegger heen rennen dus niet veel meer kunnen doen en niets van ons opdrachten lijstje kunnen afvinken.

 
Maar daar komen nog genoeg momenten voor, maar nu eerst 14 juni de grote hijsklus daarvoor is al veel georganiseerd maar we zijn er nog niet.

 

Op 14 juni in gelaste klusdag

 
Meer foto's in het fotoboek (Gallery in de menukolom)

  

157077