Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 466 gasten en geen leden online

Zaterdag 10 Mei 2014


Aanwezig : Cor Hoogstra, Jan en Wim Joosten, Bob en Willem Holleman, Piet schaap, Martin en Jochem Valk en Hans Westra.

 

Verder deze dag aanwezig Henk Fraaij en Piet Kuiper uit Oostzaan.

 DS102728


Starten natuurlijk met koffie en er was genoeg om over te kletsen. Zo waren Cor en Willem naar de onderdelen dag geweest in Heino op 26 april. Ze hebben een groot deel van de onderdelen zoals diverse portier rubbers en, jawel 2 raamslingers voorportieren kunnen bemachtigen en diverse andere onderdelen.

 IMG 1214


Na zo’n beetje het werk verdeeld te hebben zijn we aan de slag gegaan. Cor, Willem en assistent Martin zijn zich druk bezig gaan houden met het voorruit. Als eerste de voorbereiding zoals het plaatsen van een werktafel door middel van pallets voor de cabine. Zie de foto’s. Het raam is gelukt maar wat was het een werk. Bedankt mannen ziet er geweldig uit.

 IMG 1210


Bob is de hele dag geconcentreerd bezig geweest met de tussenkasten opmaat te maken. En dat het spul ook nog een beetje recht op het chassis komt te staan vergt behoorlijk wat inspanning.  Zoals het er nu uitziet is het weer erg netjes gemaakt door die duizendpoot.

 IMG 1217


Piet was vandaag weer van de partij en met zijn gebruikelijke enthousiasme heeft hij de lekkage opgelost in het koelwater circuit waar een ventiel van de kachel (te veel) koelvloeistof lekte.   Verder is Piet nog bezig geweest met de remleidingen, na overleg is besloten om daar op een ander tijdstip mee door te gaan in verband met te veel mensen op een te kleine plek. Later op de dag heeft Piet toch nog even een aantal koppelingen gecontroleerd en jammer genoeg is er nog steeds een lek, we gaan op een  rustiger moment deze lekkage oppakken.

 IMG 1209


Jan en Wim druk druk met verkeerd gemonteerde portierrubbers te verwijderen en daarvoor weer nieuwe te plaatsen. Tevens is er een begin gemaakt met het binnen interieur. Aan de rechterzijde zijn de opgeknapte houten sierlijsten met een rode bies weer teruggeplaatst. (zie foto) Het ziet er ook weer netjes uit, helaas niet alles kunnen doen volgende keer weer verder. Ook zal er gezorgd worden dat er dan voldoende schroeven en ringen aanwezig zijn.

 IMG 1219


Tegen 12.00 uur kwamen Henk Fraaij en Piet Kuiper binnen lopen. Met de Commer was het nog niet gelukt. Henk kreeg de oude TAS niet op een oplegger, maar ze hadden wel een oude handbediende ladderwagen mee.  We moeten nog even uitvissen uit welk jaar dit exemplaar dateert maar  bijzonder is ie wel. Na enige telefoontjes  met de firma Hoogwoud (Maarten Pels) gaat het toch nog lukken om de Commer op transport te krijgen richting Eurometaal. Tegen 15.00 uur stond inderdaad de Commer met  Hoogwoud transport voor de deur. Waarna we met vereende krachten het voertuig op zijn tijdelijke plaats wisten te krijgen.  Er viel duidelijk een last van de schouders van Henk. En nu maar klussen om hem weer rijdend op de weg te krijgen. zie foto’s

 IMG 1229

 

 

Er is weer genoeg gebeurd deze Zaterdag de ploeg is tevreden huiswaarts gekeerd.

 

Zaterdag 07 juni is er weer een klusdag we zien jullie dan !!

 

 153825