Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 21 gasten en geen leden online

Zaterdag 29 november 2014Aanwezig: Bob en Willem Holleman, Jan en Wim Joosten, Martin en Jochem Valk, Cor Hoogstra en Hans Westra.

09.30uur alle aanwezig in ons koffie verblijf, met diverse verhalen zo moest er even verteld worden dat we bij de uitreiking van de vrijwilligers prijs Zaanstad helaas niets hebben gewonnen. Nu nog even afwachten hoeveelste we zijn geworden bij de DEKA wensput, dat is toch ook nog even spannend wel willen we alvast een ieder die zich heeft ingezet om zoveel mogelijk munten te verzamelen hartelijk bedanken voor hun inzet. Even afwachten welke plaats we hebben behaald maar 500 Euro zo wie zo. En ja, jammer maar niet getreurd Jan niet geslaagd voor het halen van zijn motor rijbewijs.

Bob zich weer ongelofelijk bezig gehouden met allerlei onderdelen, schoon maken, stralen en nieuwe lagers. zie foto.


Ook hebben we kasthandgrepen terug gekregen, opnieuw verchroomd, zo mooi waren ze niet eens dat ze nieuw waren, gesponsord door Frank Houniet Transport. Frank hartstikke  bedankt. Zie foto

Foto niet gevonden, word gezocht dan wel alsnog gemaakt.

Cor is gelukkig weer uit het ziekenhuis en vol enthousiasme diverse gereedschappen bij elkaar gesprokkeld om de ladderdelen te kunnen reinigen. Een HD stoomcleaner en daarbij behorende slangen en leidingen tevens een TAS geregeld, oudijzer weggebracht naar de schroot, wat een mooi bedrag heeft opgeleverd  +/-233 Euro.

Martin en Jochem hebben de TAS meegenomen om de HD stoomcleaner van water te voorzien.


Na de koffie buiten het opvangzeil geplaatst en het eerste ladderdeel naar buiten om te worden gereinigd. Wim heeft voor deze klus speciaal een waadbroek aangetrokken  om de ladderdelen met HD te reinigen. Wim is er de hele dag bezig geweest petje af voor Wim geweldig.Verder zijn Willem en Cor, later ook Jan, druk geweest om de laatste onderdelen van de ladderdelen te demonteren zoals lagers, beugels, cilinders, enz enz. Deze onderdelen mogen niet nat worden in verband met corrosie en worden door Bob weer gereviseerd.


Bob en Jan druk druk met het demonteren van de stabilisatoren en het daarbij behorende juk wat niet is los te krijgen, daar gaan we weer even over mailen met de specialist van Metz , zodat het op 20 december wel gaat lukken, want los komt ie, we laten ons niet vangen.


Het was weer een zeer leerzame dag en gezellige dag met z’n alle werken aan een mooie ladderwagen.

De volgende zaterdag is op 20 December net nog ff voor de Kerstdagen.

197419