Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 278 gasten en geen leden online

Zaterdag 22 Augustus 2015


Aanwezig waren: Jan Joosten, Willem Holleman, Wim Joosten, Bob Holleman.

Op vistite kwamen Piet Schaap, Martin Valk & Co


Ondanks het mooie weer en het Sail-gebeuren, waren er toch weer een paar  enthousiastelingen naar het Hembrugterrein getogen om verder te kunnen klussen aan de DAF.  Hans en Cor waren met vakantie en was Willem speciaal voor deze dag bevorderd tot sleutelbeheerder, zodat we toch naar binnen konden.

De verslaggeving wordt een beetje eentonig, omdat we nog steeds bezig zijn met de reparatie van de bok en het spuitwerk aan de ladderdelen. Alle twee vergt een hoop manuren, dus schiet dat niet erg op met 1 klusdag per vier weken.

Jan heeft de verfspuit weer ter hand genomen en heeft zich behoorlijk in het zweet gewerkt en een bus verf leeggespoten. Probleem was dat de ventilatie haperde en uiteindelijk helemaal de geest gaf, waardoor de temperatuur in de ruimte snel opliep tot tropische waarden....

20150822 122913


Bob heeft het laatste laswerk verricht aan de bok zodat deze weer verder opgebouwd kan worden.

Wim heeft daarbij geassisteerd met slijp- en schuurtol en heeft de boel in de primer gezet, zodat de schuur&plamuurploeg de werkzaamheden aan de bok kan overnemen.

IMG-20150822-WA0013


Willem heeft een poging gewaagd om met de hydraulische cilinders te spelen, maar moest daar al snel mee stoppen, omdat Bob de 380V voeding nodig had om te kunnen lassen. Toen is hij maar de catering gaan doen en is wezen manoeuvreren met ladderdelen om Jan aan het werk te houden. (P.S. Lekker soepje Jan ! )


Ook heeft hij alvast een kast weer op de wagen gezet om te kunnen showen op 12 en 13 september.

Uiteraard had niemand er aan gedacht dat de fotograaf er niet bij zou zijn en heeft Bob een paar foto’s genomen met zijn telefoon. Gelukkig kwam Piet ‘s middags buurten en heeft nog wat extra foto’s geschoten. Al deze foto's staan de Gallery)

Ook Martin kwam langs en heeft met een ploeg brandweermannen buiten zitten lunchen. (met mooi uitzicht vanwege Sail)


Over 12 en 13 september gesproken:

Tijdens Open Monumentendag zal het Hembrugterrein, inclusief het niet openbaar toegankelijke deel van het terrein, en een deel van de monumentale gebouwen geopend zijn voor publiek. Er wordt een wandelroute uitgezet, waarbij de bezoekers op eigen gelegenheid een ronde kunnen lopen en kunnen kennis maken met de nieuwe gebruikers van het terrein. Het Hembrugmuseum organiseert rondleidingen en zal die dag geopend zijn. Hier kan het publiek de geschiedenis van het terrein ontdekken.

meer info als je wilt deelnemen aan een rondleiding: http://www.hembrugmuseum.nl/events/zaterdag-12-september-open-monumentendag/

 

Ook wij zijn aanwezig en hebben ‘open huis’ in gebouw 430 met o.a:

 

·         De Vereniging Botenmakerstraat met de Protector uit Zaandam

·         De Stichting Wormerveersche Stoomspuit met de Stoomspuit uit Wormerveer

·         Stichting Zaens brandweer museum met de handpomp uit Westzaan

·         De handbediende ladder uit Oostzaan

·         Stichting Autoladder Zaandam met de autoladder
 
.         The Old Lady van Ernst Eggers (Amerikaanse autospuit)

·         Helaas kan de A Ford uit Assendelft niet aanwezig zijn ivm restauratie werkzaamheden.

 
...zo goed?... grtz  Bob.
top hoor Bob, grtz Cor.