Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 248 gasten en geen leden online

 Zaterdag 17 Januari 2015


Aanwezig : Bob en Willem Holleman, Cor en Rick Hoogstra, Jochum Valk, Jan Joosten en Hans Westra.

 

Nou eerst maar even koffie, werk verdelen en hup aan het werk. Geweldig weer zo’n eerste dag in het nieuwe jaar.

 

Bob had zich weer kostelijk vermaakt in zijn Bob Fabriek, dat bleek wel weer aan dozen met onderdelen die hij mee had, alles gestraald en klaar voor verdere behandeling, zie foto’s

IMG 2169


Als eerste hebben we even de het metalen huis gelicht van de diverse sleepcontacten. Wat we te horen hebben gekregen van de onderhoud monteur Paul (METZ), daar moet je nu als eerste naar kijken want als dat nat of in slechte staat is dan kan het moeilijk worden.


Deze sleepcontacten dienen als schakelaars voor het draaien van de ladderpakket en elektrische schakelingen voor de verlichting.

Na demontage van het metalen huis zien we dat de schakelingen er nog zeer goed uitzien, zie foto’s

IMG 2151


Willem en Cor samen de lange hydraulische cilinders nazien op lekkage maar dan moet er eerst even wat druk op gebracht worden en dat is niet gemakkelijk uren van onderzoek en uitproberen om beide cilinders onderdruk te krijgen vooralsnog niet gelukt maar ook hier geven we de boel zomaar niet op.


Bob druk met de gescheurde bovenplaat op de wieg om deze knap te verwijderen zodat we ook daar een nieuwe plaat in kunnen lassen.


Jan ontfermde zich over de binnenzijde van de wieg om daar zoveel mogelijk rommel die er in de jaren zich heeft verzameld te verwijderen een langdurig klusje.


Rick had wel een hele zware en speciale opdracht het schoonmaken van het juk (terreinregeling) die er voor zorgt dat het ladder pakket t.o.v het maaiveld recht blijft staan.

IMG 2158


Het juk zat behoorlijk in ingebed in een laag zeer oud en vies vet dat is nu verwijderd en het schone juk is naar de Bob fabriek gebracht waar het zal worden gestraald.


Jochum heeft weer flink geholpen met allerlei kleine werkzaamheden en heeft ook de vloer hier en daar nog even aangeveegd. Toppertje die Jochum


Hans heeft zich ook deze dag weer bemoeid met de catering en ook nog even de kleppen van de onderkasten in de epoxy gezet zodat ze over enkele weken in de grondverf gezet kunnen worden.


Om 17.00 uur naar huis tot over 4 weken


Denk er even aan dat de jaarvergadering is op 10 februari, om 20.00 uur in de bestuursruimte Botenmakerstraat, tot dan.


Volgende klus dag 14 februari.


Meer foto's in de Gallery

 206301