Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 253 gasten en geen leden online

Zaterdag 25 Juli 2015


 

We waren door de vakantieperiode met een kleine groep:

Bob en Willem Holleman en Hans Westra

Ja dat kun je zo maar eens hebben maar met 3 leden moet het ook lukken om een zaterdag te vullen.

Zo dachten we even dat Bob zijn las gereedschap zou hebben meegenomen om de wieg verder aftelassen dus niet, maar daarvoor ging hij zich deze dag volledig bezighouden met in de verf zetten van de ladderdelen. Zie foto


En kon hij aan het einde van de dag mooi het aanwijs diagram  voor de uitgeschoven lengte en de aangegeven hoek in zijn auto meenemen voor restauratie.

Het is een behoorlijk grote kast waar het uitlees diagram in is ondergebracht met diverse radartjes en controllertjes met een dun staaldraadje aan elkaar verbonden een mechanische huzaren stukje.

Willem en Hans samen de hydraulische cilinders testen daar moesten een paar hulpstukjes voor worden gefabriceerd zie foto.


Het leken wel Buurman en Buurman (tekenfilmpje),  het is toch gelukt om de cilinders een paar maal volledig uit te schuiven en weer in te schuiven zonder enige olie lekkage.

Wel bleek er bij een drukverhoging van boven de 95 Bar enige lekkage op te treden in de aansluitkoppelingen, dat is te verhelpen.

Ook hebben we een nieuw plaatsje gevonden voor de compressor van  de twee tonige luchthoorn want ja we moeten ook te horen zijn als we de weg op gaan (o nee dat mag niet meer)


Al met al konden we deze dag weer nuttig invullen, er is altijd wel wat te doen. Zo hebben we enige pech met ons karretje. Na het vele werk heeft een wieltje het begeven, wat jammer nou maar het zal Cor niet zijn die hier alweer een oplossing voor heeft bedacht.

Om +/- 16.30 uur naar huis om de schade op te nemen van de zomer storm

 

De volgende zaterdag zal zijn op 22 augustus 2015

Dan zijn Cor en Hans op vakantie.